xcounter
#

Одна бригада ДШВ ЗСУ збила вже більше ескадрильї літаків "ВКС" РФ (відео)

12220
Одна бригада ДШВ ЗСУ збила вже більше ескадрильї літаків "ВКС" РФ (відео)

Та ситуація, коли один підрозділ протиповітряної оборони бригади десантно-штурмових військ ЗСУ з ПЗРК та ЗУ-23-2 зменшив поголів'я цілого полку "ВКС" РФ на 40%

Україна потроху закриває небо від рашистів і робить це не завдяки ще омріяним західним винищувачам, а шляхом прямого знищення авіації так званих "ВКС" РФ. Вкрай цікаву статистику повідомили у 25-ій окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді.

З 24 лютого підрозділ протиповітряної оборони збив 29 повітряних цілей, з яких 15 літаків, 7 вертольотів та 7 дронів. Про інтенсивність боїв також говорить і те, що був епізод, коли підрозділ знищив за добу два штурмовики Су-25 та один вертоліт Ка-52.

Читайте також: Обстріли Запорізької АЕС та мінування енергоблоків: це ще не найстрашніше до чого можуть дійти рашисти

Для того, щоб зрозуміти наскільки це величезна кількість машин, необхідно просто нагадати, що стандартна ескадрилья на штурмовиках Су-25 у РФ - це 12 машин. Повний штатний склад цілого авіаційного полку фронтової авіації - 36 машин. Тобто один підрозділ ДШВ ЗСУ власноруч вибив майже половину умовного авіаполка "ВКС" РФ, знищивши 15 машин.

Для розгортання розуміння масштабів, 15 знищених літаків, це більше ніж у деяких країнах є ударної авіації в принципі. Виключно для прикладу, 14 ударних літаків це все, що є у Чехії та Угорщині, а 15 машин - це точний еквівалент авіапарку Австрії.

А мова йде не про результат роботи підрозділу чи з'єднання Повітряних Сил України, а про підрозділ десантно-штурмових військ у розпорядженні якого немає ані зенітних ракетних комплексів, ані винищувачів, лише ПЗРК та ЗУ-23-2.

Загалом нагадаємо, що з 24 лютого ЗСУ, за даними Генштабу, знищило 223 літаки та 191 вертоліт противника.

Читайте також: Новий пакет допомоги від США: як цілий 1 млрд доларів піде на ракети для NASAMS та HIMARS