xcounter
#

РФ справді боїться ракетного удару України по "Кримському мосту", і має проти цього лише "дірявий" "Панцырь"

2628
"Кримський міст" слугує окупантам для оперативного перекидання військ та інших агресивних дій проти України
"Кримський міст" слугує окупантам для оперативного перекидання військ та інших агресивних дій проти України

Росія в окупованому Криму почала масштабні навчання сил Чорноморського флоту РФ, один із елементів яких – комплекси "Панцырь" відбивали атаку крилатих ракет "умовного противника" по цілям в районі Керченської протоки

Вітчизняна патріотична пропаганда доволі часто повторювала штамп про те, що протикорабельний комплекс "Нептун" начебто здатен знищити Кримський міст.

Такий штамп, як на думку автора цього тексту, грішив порушенням логічних зв’язків – протикорабельний комплекс "Нептун" поки що не має опції ураження наземних цілей, випробування стрільбою по об’єктам на суходолі ракетою Р-360 – не проводились.

Читайте також: Керченський міст до Криму може бути знищено: Росія готує десант для захисту
"Парадна" демонстрація протикорабельного ракетного комплексу "Нептун" ВМС України

Однак, схоже, регулярне повторення штампу про те, що "Нептун здатен уразити "Кримський міст"" справило належний вплив на російських окупантів в Криму.

Інакше і не пояснити таке повідомлення прес-служби Міноборони РФ від 20 вересня 2021 року: розрахунки ракетно-артилерійських зенітних комплексів "Панцырь" вперше за поточний рік провели тренування по прикриттю об’єктів у районі Керченської протоки. За сценарієм навчань, розрахунки "Панцирів" мали відбити атаку крилатих ракет "умовного противника". За підсумками навчань, російські зенітники записали собі в актив знищення усіх повітряних цілей умовного противника.

Російський комплекс "Панцырь" на позиції в окупованому Криму, фото з відкритих джерел

Нюанс в тому, що єдиний реально важливий об’єкт, який можуть прикривати російські зенітники в районі Керчі – це і є той самий "Кримський міст" та його під’їзна інфраструктура, які можуть слугувати для оперативного перекидання військ в окупований Крим із "материкової" території Російської Федерації.

У березні 2021 року армія РФ в окупованому Криму проводила навчання, сценарій яких - "умовний противник" висадив десант для захоплення "Кримського моста"

І також варто нагадати, що наші Збройні Сили як мінімум уже двічі за поточний рік проводили навчання, в сценарії яких було нанесення ракетних ударів по об’єктам в глибині окупованого Криму.

Наприклад, як розповідав Defense Express, наприкінці березня 2021 року Збройні Сили України проводили тренування по темі, як уражати за допомогою РСЗВ "Смерч" позиції для запуску БПЛА та інші засоби розвідки армії РФ в Криму.

Реактивні системи "Смерч" Збройних Сил України націлені на об'єкти армії РФ в окупованому Криму, березень 2021 року

А наприкінці квітня 2021 року розрахунки комплексів "Точка-У" тренувались знищувати гіпотетичний десант росіян, який (за сценарієм навчань) саме виконував на території окупованого Криму посадку в десантні кораблі та гвинтокрили, і готувався для подальших агресивних дій проти України.

Також нагадаємо, що у вересні 2021 року фронтові бомбардувальники Су-24М Повітряних Сил України провели навчальні пуски ракет із лазерним наведенням Х-25МЛ, призначених для ураження наземних та надводних цілей.

Оперативно-тактичні ракетні комплекси "Точка-У" націлені на об'єкти армії РФ в окупованому Криму, квітень 2021 року

Іншу свою "чудо-зброю" протиповітряної оборони – ЗРК С-400 – росіяни в окупованому Криму застосовують для демонстративних дій саме проти країн-противників з блоку НАТО. Як це наприклад було у вересні 2021 року.

З цього власне і можемо зробити висновок, що "Керченський міст" за допомогою "Панцирів" окупанти в Криму тренуються прикривати саме проти ракетних систем Збройних Сил України.

Розрахунки російських ЗРК С-400 демонструють готовність до стрільби та виконують "електронні пуски", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Росія маскує "Искандер" під поїзд, у відповідь Україна має поставити "Нептун" у "цивільний" контейнер