xcounter
#

Рашисти "на папері" відновлюють боєздатність, техніка зі складів в частини не доходить

39782
Танки на базах зберігання армії РФ, фото ілюстративне
Танки на базах зберігання армії РФ, фото ілюстративне

Рашисти змогли зняти зі зберігання на порядки менше техніки, аніж у них стоїть на складах

Країна-агресор виявилась неспроможною відновити повною мірою боєздатність своїх частин, розгромлених в боях проти Збройних Сил України.

І росіяни знайшли тільки один вихід із ситуації – командирів "на місцях" примушують писати "липові рапорти" про те, що вони начебто отримали весь необхідний комплект розконсервованої техніки, хоча по факту зняте зі зберігання озброєння до них взагалі не доїжджає. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Читайте також: Нові супутникові знімки Google зруйнували міф Кремля про 10 тисяч танків за Уралом
Рашистські САУ "Гвоздика" на залізничній платформі, фото ілюстративне

Налагодити виробництво нової техніки в потрібних обсягах рашистський ОПК не здатен через санкції Заходу. Зняти в необхідних кількостях техніку зі зберігання для рашистів орків виявилось також проблемою, бо досі вони халатно зберігали ОБТ в арсеналах.

ГУР МОУ при цьому наводить цифри, що за квітень 2022 року рашисти змогли зняти зі складів зберігання лише 33 САУ "Мста-С", 33 САУ "Акация", 20 САУ "Гвоздика", 15 систем реактивного залпового вогню "Ураган" та 11 оперативно-тактичних ракетних комплексів "Точка-У", загалом – 86 САУ, 15 РСЗВ та 11 ОТРК.

Рашистська "Точка-У", фото ілюстративне

Також в одній із своїй публікації Defense Express вказував, що наприкінці квітня орки розконсервували та відправили на фронт 100 танків Т-80.

Для порівняння – автори довідника The Military Balance за 2021 рік вказують, що у росіян на базах зберігання начебто стоїть аж 3000 танків Т-80 різних модифікацій, 700 одиниць "Ураган", 2000 САУ "Гвоздика", 1000 САУ "Акация" і 150 САУ "Мста". І так виходить, що по причині халатного зберігання росіяни виявились здатні повернути в стрій в рази, якщо не на порядки менше техніки, що стояла на базах зберігання.

Мста-С рашистів, фото ілюстративне

Тим більш, отриманого по факту рашистам у деяких випадках не вистачило, щоб покрити уже отримані втрати.

За найскромнішими підрахунками аналітиків порталу Oryx орки уже втратили мінімум 120 танків типу Т-80 (лише 100 танків розконсервовано), 50 САУ "Мста-С" (лише 33 розконсервовано), 29 САУ "Акация" (натомість 33 розконсервовано), 10 САУ "Гвоздика" (натомість 20 розконсервовано).

САУ "Акация" рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел

По комплексам "Точка-У" можна навести таке співвідношення – розконсервовано 11 ОТРК, натомість для ударів по Україні використало мінімум 66 ракет до цього комплексу (про що заявляв Генеральний штаб ЗСУ).

Читайте також: Стало відомо, для чого рашисти крадуть побутову техніку – шукають дефіцитні мікросхеми