xcounter
#

Стало відомо, для чого рашисти крадуть побутову техніку – шукають дефіцитні мікросхеми

63177
Окупанти на бронетехніці, фото ілюстративне
Окупанти на бронетехніці, фото ілюстративне

Санкції Заходу зробили неможливою поставку для РФ напівпровідників військового та подвійного призначення. Тому агресор вимушений використовувати технології рівня "ліпимо з підручних матеріалів"

Під час обміну інформацією із колегами в Пентагоні офіцери Збройних Сил України розповіли про парадоксальні випадки – наші бійці почали знаходити в кинутих бронемашинах орків буквально "колекції" мікросхем, чіпів та напівпровідників, "вирваних з м’ясом" у побутовій техніці, яку окупанти крали у нашого населення.

Такий парадокс має лише одне пояснення – орки пішли на таке дикунство, бо мікрочіпи для них стали дефіцитом, а ресурс для ремонту військової техніки їм все рівно необхідний. Про це йдеться в публікації The Washington Post.

Читайте також: Металурги підрахували, яку частину знищеної техніки рашистів можна переплавити на брухт
Одне з найбільш знакових фото цієї Війни - знищена під час битви за Київ вантажівка рашистів, забита вкраденими в українців пральними машинками, березень 2022 року, фото з відкритих джерел

Автори публікації відзначають, що після введення наприкінці лютого нового пакету санкцій Заходу експорт напівпровідників та чіпів до РФ обвалився мінімум на 70%.

При цьому імпорт таких "технологій подвійного призначення" через Білорусь також став неможливим. От росіяни і перейшли на технологічний рівень "ліпити з підручних матеріалів".

"Розпаковка" ворожого БПЛА "Орлан-10", виготовленого на технологічному рівні "зліплено з підручних матеріалів"

На жаль, у цій публікації ми не можемо знайти чітку вказівку – а які саме типи та види техніки окупанти збираються ремонтувати чи виробляти за допомогою крадених мікрочіпів. Але скажемо, що у рашистів багато що за технологічним рівнем відповідає приказці "зліпили з палок і ще дечого". Наприклад, Defense Express розповідав про "розпаковку" самого масового безпілотника ворога "Орлан-10", який за технологічним рівнем недалеко "відійшов" від виробів авіамодельних гуртків, і в якому замість спеціальної апаратури іноді трапляються звичайні фотоапарати Canon.

Бортова електроніка, вилучена зі збитих крилатих ракет орків, фото - ГУР МОУ

Або ж – що для виробництва крилатих ракет повітряного базування типу Х-101 чи Х-555 росіяни використовували електроніку взагалі зразків 1960-1970-х років, що якраз пояснює, чому тільки 40% ракет рашистів потрапляють у ціль.

Читайте також: Звідки ворог б'є по Україні ракетами і скільки їх у нього ще залишилось — Сергій Згурець для "НВ"