xcounter
#

Повітряні Сили чотири рази за два місяці піднімали Су-27: як їх готують до нових польотів

7133
Роботи виконують техніки 831 бригади тактичної авіації
Роботи виконують техніки 831 бригади тактичної авіації

Регламентне технічне обслуговування потрібно проводити через кожні 200 годин, які літак провів у небі

Defence Express неоднократно розповідав про епізоди бойової підготовки 831 бригади тактичної авіації, що має на своєму озброєнні винищувачі Су-27.

І якщо узагальнити наявні дані, з опорою на інформацію прес-служби цієї бригади, то виходить, що за останні два місяці Су-27 Повітряних Сил України здіймались у повітря мінімум у чотирьох епізодах.

Читайте також: Повітряні Сили уже втричі за півтори місяці провели польоти на Су-24
Повітряні Сили України зараз мають на озброєнні до 26 винищувачів Су-27

Зокрема, на початку квітня цього року миргородські авіатори були залучені для проведення двостороннього командно-штабного навчання (ДКШН). У цьому навчанні літаки Су-27 виконували роль прориву протиповітряної оборони столиці нашої країни.

Чи виконувалось при цьому навчальне застосування бортового озброєння – не повідомляється

В наступному епізоді, 16 квітня цього року, миргородські авіатори відпрацювали ведення повітряних боїв у хмарах удень та вночі. При цьому було виконано два десятки літако-вильотів.

Наступна льотна зміна у 831 бригаді тактичної авіації відбулась 27 квітня цього року, під час якої особливу увагу було приділено навчанню молодих льотчиків.

У зоні відповідальності бригади, на озброєнні якої знаходяться винищувачі Су-27, окрім центральної частини України - північ країни, включно з Сумською, Чернігівською, Житомирською та Київською областями

18 травня цього року літаки Су-27 831 бригади тактичної авіації відпрацьовували таку задачу - перехоплення та знищення засобів повітряного нападу противника при прикритті військ та об'єктів держави.

Тепер же, як сповістила прес-служба цієї бригади, частина літаків Су-27 стала на проведення регламентних робіт. Такі потрібно виконувати кожен раз після того, як літак отримав 200 годин нальоту.

Ангар ТЕЧ авіаційної техніки 831 бригади тактичної авіації

При цьому, як також наголосила прес-служба цієї бригади, майже кожен фахівець ТЕЧ авіатехніки має вищу освіту, пройшов курси підвищення кваліфікації, залучався до наукових семінарів та обміну досвідом в ході багатонаціональних навчань з колегами із країн-членів НАТО.

І також – що в минулому році ТЕЧ авіаційної техніки 831 бригади тактичної авіації стала кращою в Повітряних Силах ЗС України.

Від чіткості дій наземних фахівців залежить і якість роботи техніки, і життя пілотів винищувачів
Читайте також: Кордон із Білоруссю захищений: Повітряні Сили несуть бойове чергування на Волині