xcounter
#

Польські САУ Krab базуються на шасі K9 Thunder і тепер стало відомо, чи давали корейці дозвіл на передачу САУ Україні

4194
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Польські САУ Krab вже не один місяць допомагають ЗСУ бити російське окупаційне військо

Видання Reuters опублікувало новину, в якій йдеться про таке – що Південна Корея насправді дала дозвіл Польщі на постачання зброї, яка має компоненти південнокорейського походження – йдеться про самохідні артилерійські установки Krab, які базуються на шасі від САУ K9 Thunder.

K9 Thunder
Естонська K9 Thunder

Про те, що уряд цієї країни ще минулого року погодив експортні ліцензії на постачання Україні САУ Krab виданню розповів представник південнокорейського міністерства оборони.

Читайте також: Як довго ствол САУ Krab може бити окупантів: результат більш ніж вдвічі перевищив "паспортні" показники

Це вперше стало відомо про те, що Південна Корея дала "зелене світло" на постачання Україні компонентів, вироблених у цій країні – раніше було невідомо, чи корейці насправді дали дозвіл на постачання САУ Krab Україні або ж просто "закрили" очі на це.

САУ Krab
Польські САУ Krab, фото ілюстративне

Передачу компонентів погодило безпосередньо Бюро технічного контролю Адміністрації програми оборонних закупівель (DAPA) країни – там підкреслили, що позиція уряду Південної Кореї все ж полягає в тому, щоб не передавати безпосередньо Україні системи озброєння.

Нагадаємо, що крім тих САУ Krab, які Польща передала Україні у рамках оборонної допомоги, у червні 2022 року також було підписано контракт на постачання 54 самохідних артилерійських установок Krab.

Читайте також: Бійці ЗСУ розповіли, як переваги САУ Krab допомагають ефективніше знищувати ворога