xcounter
#

Полює на С-300, ТОСи та іншу зброю рашистів - у ЗСУ розповіли, чим крутий дрон Puma

8820
Фото — АрміяInform
Фото — АрміяInform

Передусім наші військові відзначають камеру цього дрона і розповідають, яку зброю знищили за допомогою Puma

Збройні Сили України мають на озброєнні американський легкий безпілотний літальний апарат RQ-20 Puma, який зараз на одній зі складних ділянок поля бою допомагає нашим військовим нищити озброєння та військову техніку російського окупаційного війська.

Видання АрміяInform поспілкувалося з операторами дронів зі 148-ї окремої артилерійської бригади десантно-штурмових військ ЗСУ, які використовують цей БПЛА для полювання за ворожою зброєю.

Читайте також: Наш БПЛА не просто збив з колії поїзд у Волгоградській області РФ, це дістають арсенал за 400 км від кордону

безпілотник Puma
Фото — АрміяInform

Передусім військовий відзначає якісну камеру цього безпілотника — скло, наведення, стабілізація, чіткість зображення та зум. "Пріоритет нашої "пташки" над іншими — це камера, її не кидає, літак летить туди, куди дивиться камера. Достатньо знайти ціль, спіймати її, і далі — як хижий орел нарізає коло, прицільно утримуючи жертву в полі зору", — розповідає Іван. Він наголошує, що вони мають прямий зв’язок із розробниками цього дрона, які на їхні замовлення створюють програми, і потім їхню роботу можна перевірити вже безпосередньо на полі бою.

Пілот безпілотника Puma Дмитро зауважує, що їм вдалося доволі швидко опанувати цей дрон — якщо у США курс навчання триває шість місяців, і ще пів року проходить стажування, то наші військові по навчальних матеріалах опанували його протягом одного місяця.

За допомогою безпілотника Puma наші військові вже вполювали низку різного озброєння рашистів, у тому числі й в глибокому тилу на відстані понад 45 км. Це передусім зенітний ракетний комплекс С-300 та важка вогнеметна система типу "ТОС", а також артилерійські системи "Мста-С", "Гіацинт-С", Д-30, склади з боєприпасами і особовий склад противника.

Нагадаємо, що RQ-20 Puma — це легкий БПЛА від американської компанії AeroVironment, призначений для розвідки та спостереження, перебуває на озброєнні у понад 20 армій світу. В активі компанії є низка різних варіантів цього дрона.

Корисне навантаження дрона — оптико-електронна система Mantis i45. У компанії відзначають, що для роботи у нічний час є опція для операторів "перемикатися" на додаткову i45N.

На офіційному сайті AeroVironment сьогодні представлено два варіанти цього розвідувального дрона — це Puma 3AE (базова дальність до 20 км, може бути збільшена до 60 км; витривалість — 3 години; маса — 3 кг; розмах крил — 2,8 м, довжина — 1,4 м) та Puma LE (базова дальність до 20 км, може бути збільшена до 60 км; витривалість — 5,5 годин, і 6,5 годин з додатковим акумулятором; максимальна повна злітна маса — 12,7 кг; розмах крил — 4,6 м, довжина — 2,2 м).

Читайте також: Названо найдалекобійніший український дрон-камікадзе для ударів на 1500 км