xcounter
#

Оцінки війни з середини РФ: "У нас умовний дедлайн до червня, бо не залишається нічого"

Оцінки війни з середини РФ: "У нас умовний дедлайн до червня, бо не залишається нічого"
7196

"У нас логістика перенапружена вже сьогодні. Заженемо набагато більший контингент, а що отримаємо? Україна – здоровенна по території країна. І зараз рівень ненависті до нас зашкалює." Це - цитати з матеріалу, у якому російські спецслужбісти намагають усвідомити нову реальність та наслідки.

Блогер Володимир Осєчкін опублікував у себе на сторінці у фейсбук текст, що начебто написаний кимось із середини спецслужб РФ. У тексті йдеться про оцінку ситуації як з підготовкою до агресії РФ проти України, так і про поточний стан справ пілсяу агресорів. Цей текст першим подало видання Хвиля. Тож повний текст читайте або на Хвилі, або тут. Ми також наводимо окремі фраменти з цього емоційного аналізу. Читаємо і аналізуємо.

Image 0

"Бліц-криг провалився. Виконати завдання зараз просто неможливо: якби в перші 1-3 дні захопили Зеленського та представників влади, захопили всі ключові будівлі, дали б їм зачитати наказ про здачу - так, опір улягся б до мінімальних значень. Теоретично. Але що ж далі?

Читайте також: Опубліковано списки полонених російських вояків: далі - буде

Навіть при цьому ідеальному варіанті стояла проблема, що не вирішується: з ким домовлятися? Якщо зносимо Зеленського – добре, з ким підписувати угоди? Якщо з Зеленським, то після його зносу нами ці папери нічого не варті.

ОПЗЖ відмовилася співпрацювати: Медведчук – боягуз, втік. Є там другий лідер – Бойко, але він відмовляється з нами працювати – його навіть свої не зрозуміють. Хотіли Царьова повернути, то проти нього навіть наші, проросійські проти нас налаштувалися. Януковича повертати? А як?

Якщо говоримо, що окупувати не можна, то будь-яку нашу владу там переб'ють за 10 хвилин, як ми вийдемо. Окупувати? А де ми візьмемо стільки людей? Комендатури, військова поліція, контррозвідка, охорона - навіть за мінімального опору місцевих нам треба від 500 тис. і більше людей. Крім системи постачання.

А є правило, що перекриваючи кількістю погану якість управління, ти все тільки псуєш. І це, я повторюся, було б за ідеального варіанта, якого немає.

А що ж тепер? Мобілізацію ми не можемо оголосити з двох причин:

1) Масштабна мобілізація підірве ситуацію у країні: політичну, економічну, соціальну.

2) У нас логістика перенапружена вже сьогодні. Заженемо багаторазово більший контингент, а що отримаємо? Україна – здоровенна по території країна. І зараз рівень ненависті до нас зашкалює. Наші дороги просто не витягнуть за пропускною спроможністю такі каравани постачання – все зупиниться. І управлінські не витягнемо – бо хаос.

І ці дві причини у нас одночасно випадають, хоча навіть однієї вистачає, щоби все обламати.

...

Image 1

За втратами: я не знаю, скільки їх. Ніхто не знає. Перші два дні ще був контроль, зараз ніхто не знає, що там діється. Можна втратити зі зв'язку великі підрозділи. Вони можуть знайтись, а можуть розсмоктатися через влучення під атаку. І там навіть командири можуть не знати, скільки в них бігає десь поруч, скільки загинуло, скільки в полоні. Загиблих точно на тисячі рахунок йде. Може і 10 тисяч, може і 5, а може лише 2. Навіть у штабі цього точно не знають. Але має бути ближче до 10-ти. І корпуси ЛДНР ми зараз не рахуємо – там свій облік.

... Там Чечня за рівнем ненависті до нас. І зараз навіть ті, хто був до нас лояльний, виступають проти. Тому що планували нагорі, бо нам казали, що такого варіанта не буде, якщо на нас не нападуть...

Тому що пояснювали, що треба створити максимально достовірну загрозу, щоби мирно домовитися на потрібних умовах. Тому що ми спочатку готували протести усередині України проти Зеленського. Без урахування нашого прямого входу. Вторгнення, якщо простіше.

Далі втрати цивільних підуть у геометричній прогресії - і опір нам теж лише посилюватиметься. Входити в міста піхотою вже пробували - з двадцяти десантних груп лише одна мала умовний успіх.

... У нас умовний дедлайн до червня. Умовний – тому що у червні у нас не залишається економіки, не залишається нічого. За великим рахунком, наступного тижня почнеться перелом в одну зі сторін просто тому, що в такій перенапрузі ситуація бути не може.

Image 2

Аналітики немає – не можна прорахувати хаос, тут ніхто нічого не зможе сказати напевно. Діяти інтуїтивно, та ще й на емоціях - але ж це вам не покер. Ставки підвищуватимуться, сподіваючись, що раптом якийсь варіант прострелить. Біда в тому, що ми можемо зараз прорахуватися і в один хід втратити все.

За великим рахунком, країна (йдеться, звісно, про РФ - ред.) не має виходу. Ось просто немає варіанта можливої перемоги, а поразка – все, приплили...".

Також далі спецслужбіст розмірковує про можливість використання Путіним ядерної зброї і інші наслідки для Росії у цій ситуації невизначеності та розширення санкцій проти Москвії.

Читайте також: НАТО не зважується забезпечити безпольотну зону над Україною
ТЕГИ Війна