xcounter
#

Німеччина хоче створити власний HIMARS, і допоможе їй Ізраїль зі своєю ракетною системою PULS

6235
Ракетна система Mars II, фото ілюстративне
Ракетна система Mars II, фото ілюстративне

Як стверджують в Elbit Systems, нова концепція вже запропонована першим європейським клієнтам

Німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW) та ізраїльська компанія Elbit Systems вирішили "активізувати" своє стратегічне співробітництво після того, як в червні цього року вони підписали "Меморандум про взаєморозуміння". Про це йдеться на сайті Elbit Systems.

І плани такого стратегічного співробітництва доволі амбітні – його передумови базуються на пропозиції Elbit з модернізації та розширення європейської ракетної системи Mars II (модернізована M270 MLRS).

Читайте також: Ізраїльські балістичні ракети для України: що це може бути та на скільки реально

Так, Ізраїль пропонує "сучасний портфель оновлень", щоб система "повністю відповідала вимогам користувачів ракетних систем", зокрема й ракети підвищеної дальності.

Однак найцікавіше тут ось що – ці дві компанії також розробили концепцію під назвою Euro-PULS – новітньої майбутньої європейської ракетної системи наступного покоління. Відзначається, що ця концепція вже була запропонована першим європейським клієнтам.

Euro-PULS
Концепція ракетної системи Euro-PULS

Фактично, це має бути ракетна система європейського виробництва, яка має стати одним з напрямків у шляху до незалежності Європи у контексті озброєння та військової техніки.

Нова ракетна система Euro-PULS базуватиметься на вже існуючій багатоцільовій універсальній пусковій системі PULS від Elbit Systems та лінійці високоточних боєприпасів, водночас німецька "KMW доповнить Euro-PULS багаторічним "ноу-хау" як системне підприємство і значним досвідом у створенні та надбудові артилерійських систем, що відповідають європейським стандартам".

Ізраїльська система PULS або ж Precise Universal Launching System позиціюється виробником як "комплексне економічне рішення для точної стрільби всіма типами сучасних ракет".

Ракетна система PULS дійсно може "пригощати ворога" широкою номенклатурою боєприпасів – пускова розрахована на 122-мм ракети Accular з дальністю до 35 км (18 ракет), 160-мм ракети Accular з дальністю до 40 км (10 ракет); ракети EXTRA з дальністю 150 км (чотири ракети) і Predator Hawk з дальністю до 300 км (дві ракети).

Читайте також: Нове покоління дронів-камікадзе для "полювання" на живу силу: ізраїльська Elbit підхопила тренд з Lanius