xcounter
#

Міноборони офіційно анонсувало рашиському Чорноморському флоту сюрприз: чим можуть здивувати ЗСУ

РФ з великих кораблів вже втратила ракетний крейсер "Москва" та ВДК "Саратов"
РФ з великих кораблів вже втратила ракетний крейсер "Москва" та ВДК "Саратов"
30558

Для чергового удару по флоту РФ у Чорному морі зараз підбирається зручний момент, при цьому є, як мінімум, декілька вкрай цікавих варіантів

Вкрай цікавий анонс повторення знищення ракетного крейсера "Москва" для рашистів анонсовано міністром оборони України Олексієм Резніковим.

"Ми можемо пропонувати їм ще черговий "сюрприз" на морі, чергову "бавовну", пов'язану з їхніми кораблями. Ми просто чекаємо на відповідний момент, щоб повторити цю історію ", - повідомив очільник українського оборонного відомства під час брифінгу в "Українському медіа-центрі". Будь-які інші деталі не були повідомлені через, як зазначив Олексій Резніков, "домовленість із командувачем українського флоту Олексієм Неїжпапою, завдяки його зусиллям та його команді це сталося".

Читайте також: Окупанти поставили "мангал" навіть на ТОС-1А "Солнцепек", але певна "логіка" в цьому є

І такі анонси звісно вкрай чудові тим, що можуть бути цілковитою дезінформацією, направлену на те, щоб ворог почав докладати значні зусилля та витрачати ресурси на пошук нової невідомої загрози, якої насправді не існує.

чорноморський флот рф

Але, через те, що анонс зроблено, то можливо звернути увагу на ті проєкти, які могли бути реалізовані й посилити Збройні Сили України безпосередньо у питанні боротьби з російськими кораблями.

Звісно це має бути те, чого ще не було до знищення флагмана Чорноморського флоту РФ, тобто навряд мова йде про розгортання ще більшої кількості берегових ракетних комплексів "Нептун", якими й була потоплена "Москва". Зокрема для того, щоб не поставляти свої кораблі рашисти вже давно здійснюють пуски просто на виході із бухти Севастополя.

Це пов'язано з тим, що дальність "Нептуна" складає до 280 км, а цього недостатньо для того, щоб дотягнутись до пускових районів рашиських кораблів. Бо ще необхідно обійти позиції ППО на Тарханкутському півострові, а не просто направити ракети по прямій.

Але доволі давно відомо про напрям робіт зі створення повітряної версії "Нептуна". А це вже дозволяє збільшити зону ураження, а головне здійснити пуск з неочікуваного для противника напряму.

Окрім протикорабельних ракет ворог вже зустрівся з українськими морськими дронами-камікадзе, масоване використання яких також може бути вкрай цікавим засобом знищення ворожих кораблів. Хоча потребує виключної синхронізації та вихід їх в атаку заздалегідь, за години до того, як кораблі покинуть бухту поки що окупованого Севастополя, яку рашисти перегородили боновими загородженням.

Бонові загородження Севастополь
Супутниковий знімок з Sentinel-2 бухти окупованого Севастополя від 1 квітня, вхід у бухту перекритий боновим загородженням

Зрештою залишається й варіант, коли ворожі кораблі взагалі можливо уразити ще у бухті, але для цього необхідні вже далекобійні ракети. Можливо якраз ті, які нещодавно згенерували "бавовну" у районі Феодосії. Й поєднання такої бавовни із моментом, коли чергова партія ракет "Калибр" буде завантажуватись у російські кораблі буде більш ніж цікавим.

А головне, кожна лише з цих цілком реальних та очевидних можливостей потребує ледь не діаметрально протилежних контрзаходів з боку ворога, що призведе до розпорошення ресурсів, якщо такий анонс й зроблений лише для цього.

Читайте також: САУ Caesar від Данії для ЗСУ мають важливу відмінність від французьких, а за сотнею Leopard 1 підуть вже Leopard 2