xcounter
#

Якщо в США командира ескадрильї B-1 зняли за 2 місяці, то не дивно що в них навіть нема мови бомбити РФ

49058
Пуск крилатої ракети AGM-158 LRASM із бомбардувальника B-1B Lancer, ілюстративне фото від Lockheed Martin
Пуск крилатої ракети AGM-158 LRASM із бомбардувальника B-1B Lancer, ілюстративне фото від Lockheed Martin

Боєздатність стратегічної авіації залежить і від кадрів також, а з цим в американських ВПС виникли нюанси

Американські профільні ресурси поширили на перший погляд доволі малозначущу новину. Командира однієї із ескадрилій стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer зі складу 7-го бомбардувального авіакрила у званні підполковника звільнили лише за 2 місяці після вступу на цю посаду.

Відомо, що цей підполковник до призначення на посаду командира ескадрильї мав посаду заступника начальника штабу 7-го авіакрила, а зняли його з керування ескадрильєю не просто за проявлену профнепридатність, а тому що "він втратив впевненість у можливості керування ескадрилією", розповідає портал Military.com.

Читайте також: ЗСУ завдали результативний ракетний удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі
Підготовка до вильоту американського стратегічного бомбардувальника B-1B Lancer з тихоокеанської бази в Гуамі, ілюстративне фото від U.S.Air Force

Не менш показовим у цій історії є, що командування самого авіакрила навіть не стало деталізувати, про кого із військовослужбовців була мова, і кого тепер мають призначити керівником цієї ескадрильї,

Як також можна зрозуміти з публікації цього порталу, стратегічна авіація ВПС США має певні організаційні нюанси, пов’язані саме із наявністю та компетентністю командного складу. А у випадку із 7-им авіакрилом як користувачем B-1B Lancer це може бути пов’язано також і з "проміжним" статусом цього стратегічного бомбардувальника.

Підготовка ракети AGM-158 до застосування із B-1B Lancer, фото з відкритих джерел

Фактично ще в 1994 році американські військові відмовились від ідеї використовувати B-1B Lancer як один із інструментів "ядерної тріади" і уже тоді запланували використовувати цей літак лише як носій "конвенційної" зброї. Хоча "на папері" цей бомбардувальник лишався інструментом стратегічного ядерного стримування десь до кінця 2000-х років.

Тут також можна згадати проблему про те, що парк B-1B Lancer через свою інтенсивну експлуатацію опинився на межі зносу, через що, наприклад, у вересні 2021 року ВПС США списали одразу 17 із тоді наявних 62 літака цього типу, а інші наявні зараз 45 бомбардувальників B-1 планується списувати одразу, як тільки на озброєння надходитимуть новітні B-21 Raider.

Штурмовик A-10C із підвішеними ADM-160 MALD "у парі" з B-1B Lancer під час навчань на Гуамі, листопад 2022 року, фото - U.S.Air Force

Від Defense Express тут окремо наголосимо, що боєздатність стратегічної авіації залежить не тільки від технічного стану літаків, але й від кадрових питань також.

І всі вищеописані нюанси пояснюють зокрема те, чому в США та інших країнах Заходу навіть не думають про те, щоб бомбити військові об’єкти РФ, або ж бодай уголос схвалювати аналогічні дії Сил оборони України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що росіяни вчились збивати з ПЗРК неіснуючу Harpoon-X, яка нагадувала скоріше американську крилату ракету AGM-68 у версії під ядерний боєзаряд.

AGM-68, ілюстративне фото з відкритих джерел

Читайте також: Бойовий модуль "ШаБля" допущений до експлуатації ЗСУ, хоча на передовій він з часів АТО