xcounter
#

Які нові дрони-камікадзе хочуть рашисти і що кажуть в Китаї з приводу цього плану

4228
Дрони-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне
Дрони-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне

РФ шукає більше зброї для війни в Україні і Китай може бути одним з постачальників озброєння та військової техніки для окупантів

Китай спростував інформацію від німецького видання SPIEGEL про те, що він планує передавати РФ дрони-камікадзе – про це повідомляє CNN із посиланням на заяву міністерства закордонних справ Китаю, яке стверджує, що країна відповідально ставиться до військового експорту та не здійснює продаж зброї "в зони конфлікту".

Як заявив на щоденному брифінгу офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбинь, "Китай не здійснює продаж зброї в зони конфліктів або ж воюючим сторонам" і поскаржився на "багато дезінформації щодо китайської сторони" стосовно цих питань.

Читайте також: Якщо рашисти захочуть обстріляти Україну із "Полонеза", чи справді Китай не дасть ракети
shahed-136 дрон-камікадзе
РФ хоче купити дрони-камікадзе ще й в Китая, щоб мати більше зброї на кшталт іранських "літаючих мопедів". На фото дрон-камікадзе типу Shahed

Нагадаємо, раніше у німецькому виданні SPIEGEL з’явилася новина, що ці дві країни наразі ведуть перемовини про постачання ударних безпілотників російській армії. Повідомлялося, що у планах РФ – не тільки закупити безпілотники, але й організувати в себе їхнє виробництво, і з цією метою російські військові нібито ведуть перемовини з одним з китайських виробників безпілотних літальних апаратів – компанією Xi'an Bingo Intelligent Aviation Technology.

Як стверджувало видання, у планах було виготовити та протестувати 100 прототипів дронів-камікадзе ZT-180 в Китаї і передати їх РФ до квітня 2023 року, а далі вже працювати над передачею компонентів та технологій, щоб РФ сама могла виробляти цю зброю з темпом у близько 100 БПЛА на місяць.

Щодо самого дрона ZT-180, то про нього розповідали таке – його конструкція може бути аналогічна іранським дронам-камікадзе типу Shahed, а вага бойової частини коливатиметься у межах від 35 до 50 кг (для порівняння, БЧ Shahed-136 – до 40 кг).

китай рф війна зброя
Хоча Китай офіційно не повідомляє про підтримку РФ, але, наприклад, наприкінці минулого року спостерігалася аномальна активність транспортної авіації РФ до цієї країни

Загалом у контексті постачання китайської зброї РФ варто поставити таке питання: а чи варто взагалі довіряти нехай й офіційним заявам Китаю про непостачання озброєння? Тут можна згадати такі новини, які говорять на користь того, що загроза постачання Китаєм зброї для РФ аж ніяк не вигадана ЗМІ – так, нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив про ймовірність реальної загрози постачання Китаєм зброї до РФ.

Викатка рашистського С-400 із цехів заводу
Викатка рашистського С-400 із цехів заводу, ілюстративне фото з відкритих джерел

Крім того, наразі відомо, що Китай допомагав РФ виробляти таку зброю, як ЗРК С-400, гелікоптери Ми-17 та літаки Су-35 – формально все було замасковано як "торгівля комплектуючими", але на практиці такі схеми здійснювалися за умови контакту "оборонки" Китаю та РФ.

Читайте також: Китай має "копію" рашистського "Кинжала", і вже показав цю ракету на публіці (фото)