xcounter
#

Як трофеї від РФ досі допомагають ремонтувати танки та САУ для ЗСУ

6171
Процес ремонту техніки в 3-ій Залізній танковій бригаді, фото - АрміяInform
Процес ремонту техніки в 3-ій Залізній танковій бригаді, фото - АрміяInform

Як відбувається відновлення техніки для наших захисників, і як можуть використовуватись запчастини навіть з обгорілих російських машин

Інформагентство АрміяInform опублікувало цікавий репортаж з одного із ремонтних майданчиків 3-ої танкової Залізної бригади, організованого на базі колишнього сільськогосподарського репортажу. Цей матеріал цікавий тому, що розповідає загалом про те, як організовано процес ремонту техніки для ЗСУ, і зокрема – як в цьому можуть використовуватись комплектуючі, добуті з трофейних машин російського "ленд-лізу".

Зокрема, як пояснюють автори репортажу, в таких польових умовах може відбуватись або дрібний ремонт техніки з пошкодженнями після сутичок з рашистами, або ж наприклад заміна двигунів із зношених на нові, отримані буквально із заводу. Публікацію можна прочитати за цим посиланням.

Читайте також: Як зсередини виглядає проблема налагодження виробництва боєприпасів в Україні - погляд зброяра
Процес ремонту техніки в 3-ій Залізній танковій бригаді, фото - АрміяInform

Крім проблем із двигунами, рембат 3-ої Залізної бригади в польових умовах також може усувати проблеми з несправностями ходової частини, гальмівної та паливної систем, на танках чи САУ. При цьому для проведення робіт можуть використовуватись зокрема і запчастини, зняті з російської трофейної техніки, як то наприклад катки, гусені, вали редукторів чи інші складові до силових установок.

Якщо такі комплектуючі придатні до використання, то вони можуть зніматись навіть з обгорілих рашистських машин.

Зазначається, що до 80% від особового складу ремонтного батальйону 3-ої Залізної бригади – це мобілізовані, котрі в цивільному житті могли взагалі не мати ніяких справ з ремонтом техніки, і уже у війську опанували науку ремонтувати бойові машини.

Процес ремонту техніки в 3-ій Залізній танковій бригаді, фото - АрміяInform

Водночас, в цьому підрозділі є також один із мобілізованих, що до війська займався 3D-принтерами, і він цю технологію зміг запровадити і для польового ремонту нашої бронетехніки. Наприклад, друк із пластику тих дрібних запчастин, які не вдалось дістати з інших джерел, або ж обточування дрібних комплектуючих, розміром іноді з болт.

Також в репортажі АрміяInform наводиться така цікава деталь, що обладнання із своїх пересувних майстерень наші бійці-ремонтники намагаються розосереджувати на пікапи як більш маневрені машини. Бо наші мобільні СТО завжди є однією з найбільш пріоритетних цілей для російських окупантів.

Комплектуючі з російської трофейної техніки, які використовує для ремонту техніки 3-тя Залізна бригада, фото - АрміяInform

Раніше Defense Express розповідав про те, що ЗСУ отримали відновлені трофеї, котрі РФ кинула на Херсонщині ще в 2022 році. І що цей приклад ілюструє, наскільки є трудозатратним процес відновлення трофейної техніки, необхідної для ЗСУ.

Читайте також: Як РФ полює на виробництво озброєння в Україні, при цьому часом просто відкривши держреєстр підприємців