xcounter
#

Як рашисти "промахнулись" по нафтобазам своїми ракетами Х-59 із Су-35, і чому так сильно палало

178909
Російський Су-35С заходить на посадку над Білоруссю, лютий 2022 року, фото з відкритих джерел
Російський Су-35С заходить на посадку над Білоруссю, лютий 2022 року, фото з відкритих джерел

Або ще раз про те, як забезпечити ППО критичної інфраструктури в умовах війни

Офіс Генерального прокурора заявив, що на командира 23-го винищувального Таллінського авіаполку 11-ої армії ВПС і ППО Східного військового округу видано повідомлення про підозру в порушенні звичаїв та законів війни.

Саме цей окупант дав безпосередній наказ у березні 2022 року виконати удар по нафтобазам на Рівненщині. Літаки злітали з території Білорусі, сума збитку складає мінімум 11 мільйонів гривень.

Читайте також: Як рашисти використовують ракети Х-59, котрі бояться туману та дощу

Це повідомлення цінне тим, що дозволяє по дотичним даним встановити засоби ураження, які орки використали для ударів по нашим нафтобазам. З відкритих джерел відомо, що в 2020 році відбулась "пересадка" 23-го авіаполку 11-ої армії ВПС та ППО на новітні винищувачі Су-35С, напередодні вторгнення 12 таких літаків якраз перелетіли із Далекого Сходу на білоруські аеродроми.

Посадка російського Су-35С в білоруських Барановичах напередодні війни з Україною, лютий 2022 року, фото з відкритих джерел

Найбільш далекобійним озброєнням для Су-35 є крилаті ракети типу Х-59МК, дальність пуску яких - до 285 км, маса БЧ - 320 кг.

У читачів цілком може виникнути питання – якщо росіяни застосували по нафтобазам настільки "малопотужні" ракети, то чому були такі масштабні пожежі? Відповідь можемо знайти ось у цьому інтерв’ю директора "Консалтингової групи А-95" Сергія Куюна виданню BBC на початку квітня цього року. Там Куюн говорив, що крупних обсягів пального на наших нафтобазах не було. А те, що горіло – це так званий "мертвий залишок" та пари від залишків пального.

Російська Х-59, збита в небі над Донеччиною, фото - Нацполіція

В свою чергу, ось ці викладки про те, які ракети були застосовані і шо вони змогли підірвати на нафтобазах, підводять до наступного питання – а як забезпечити протиповітряну оборону нашої критичиої інфраструктури в умовах війни.

З однієї сторони, наші Повітряні Сили уже навчились збивати рашистські Х-59 наявними силами та засобами. Але з іншої сторони, Україні потрібно якомога більше новітніх засобів ППО та літаків-винищувачів в тому числі, щоб захистити свою критичну інфраструктури від можливих ударів росіян напередодні зимового сезону.

Німецький ЗРК IRIS-T SLM, що має бути поставлений Україні у вересні, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти застосували ракети-"літаючі вагони" для удару по Кременчуцькому НПЗ