xcounter
#

Ізраїль обновлює парк гелікоптерів своїх ВПС: вибір упав на CH-53K King Stallion

3101
Ізраїль отримає гелікоптери із новими двигунами T408, завдяки яким вантажопідйомність CH-53K виросла від п’яти до 12 тонн
Ізраїль отримає гелікоптери із новими двигунами T408, завдяки яким вантажопідйомність CH-53K виросла від п’яти до 12 тонн

Але поставки новітніх гвинтокрилів для ізраїльських військово-повітряних сил стартують не раніше 2024 року

Ізраїль вирішив обновити парк вантажних гелікоптерів своїх військово-повітряних сил. Національне міністерство оборони 25 лютого цього року оголосило, що CH-53 "Yas’ur " в складі ВПС Ізраїлю будуть замінені на новітні гвинтокрили CH-53K King Stallion.

Про це йдеться у публікації порталу Defence Blog.

Читайте також: Німеччина передумала та оголосила новий тендер на важкі гелікоптери: обиратимуть американські
Гелікоптер CH-53 "Yas’ur" ізраїльських ВПС

На даний момент відомо, що Ізраїль свої CH-53K King Stallion отримає одразу із новітніми двигунами T408-GE-400, завдяки яким вантажопідйомність цього гелікоптера росте одразу від п’яти до 12 тонн.

Нагадаємо, як раніше розповідав Defence Express, Корпус морської піхоти США мусив окремо замовляти двигуни T408-GE-400 для модернізації своїх CH-53K King Stallion, котрі були поставлені із "старою" силовою установкою T64-GE-413.

Гелікоптери CH-53K в складі КМП США використовуються із 2015 року

Планується, що в складі військово-повітряних сил Ізраїлю вертольоти CH-53K використовуватимуться для патрульних місій в інтересах ВМС, дозаправок літальних апаратів військово-повітряних сил та для логістики сухопутних військ.

Скільки саме планує Ізраїль купити таких гелікоптерів і по якій ціні – не зазначається. Але відомо, що наразі на стадії виробництва перебуває близько 30 одиниць CH-53K King Stallion, частину із яких можуть отримати й ізраїльські ВПС. А переучування ізраїльських пілотів на таку техніку має стартувати уже цієї весни.

Висадка "командос" з борту ізраїльського гелікоптера CH-53 "Yas’ur"
Читайте також: Туреччина розробила безпілотний ударний гвинтокрил, він посилить національні ВМС