xcounter
#

І бояться, і брешуть: агресор лякає усіх "відірваними" українськими морськими мінами

І розв'язує собі руки для морських провокацій
25 лютого російські військові завдали удари по двом цивільним судам.  Найсильніше "дісталось" судну Namura Queen під прапором Панами, який знаходився поблизу Одеської області
25 лютого російські військові завдали удари по двом цивільним судам. Найсильніше "дісталось" судну Namura Queen під прапором Панами, який знаходився поблизу Одеської області
3638

Агресор блокує українські порти та вигадує нові можливості для вчинення провокацій проти цивільних суден різних країн у Чорному морі.

Російська "Адміністрація морських портів Чорного моря" почала розсилати документи, у яких стверджує, що шторми на морі зірвали якорні міни, які були встановлені українськими ВМС на підходах до портів Одеси, Очакова, Чорноморського, Південного. Йдеться, мовляв, аж про 420 (!) якорних мін типу ЯМ та ЯРМ.

І на тлі цього декларується "прохання зберігати особливу обережність при плаванні судів у південно-західній та північно-західній частині Чорного моря".

Читайте також: РФ атакує цивільні судна у Чорному морі: під удар потрапили вже два судна

Раніше у західній та північно-західній частинах Чорного моря впродовж декількох днів дійсно відбувалось погіршення погодних умов. Проте де-факто ці шторми не вплинули на зміни у стані та рівнях протидесантної оборони чорноморського узбережжя, облаштованої українськими ВМС. Проте ці шторми створили перешкоди для проведення морської десантної операції силами рашистів.

Можна очікувати, що розсилка 18 березня вказівок з "Адміністрації морських портів" ерефії є першим кроком у підготовці до проведення чергової операції під "фальшивим прапором". А саме - для камуфлювання провокацій проти цивільних суден різних країн у Чорному морі з залученням військових сил та засобів РФ, включно з морськими диверсійними групами. І для подальших звинувачень у наслідках саме української сторони.

Раніше, 24 лютого, під час російського вторгнення до України, що супроводжувалися обстрілами її території, у цивільний вантажний корабель “Яса Юпітер”, який належить турецькій компанії Yasa Shipping та ішов під прапором Маршаллових островів, у Чорному морі влучила ракета.

Пізніше, 2 березня Адміністрація морських портів України повідомляла, що російський корабель завдав ракетний удар по цивільному судну Banglar Samriddhi (під прапором Бангладеш) в порту Ольвія в Миколаївській області. Судно стояло в очікуванні навантаження без можливості виходу.

Читайте також: ЗСУ показали на що дійсно здатний Bayraktar TB2: побачити ціль за 50 км та навести артилерію