xcounter
#

Франція "грає м’язами" перед Туреччиною, вивела у море два кораблі "Містраль" для нічної висадки десанту

3215
Маневри відбувались у Середземному морі
Маневри відбувались у Середземному морі

Французькі ВМС провели перші у 2021 році навчання по висадці десанту, що відбулись в Європейському регіоні

Військово-морські сили Франції провели двотижневі навчання своїх амфібійних сил у Середземному морі під кодовою назвою "Корморан-2021". Про це йдеться у повідомленні прес-служби французьких ВМС.

Зазначається, що маневри "Корморан-2021" тривали із 27 вересня по 15 жовтня цього року, для їх проведення були залучені два універсальні десантні кораблі типу "Містраль", два багатоцільові фрегати та 10 гвинтокрилів для висадки десанту.

Читайте також: Франція продала Філіппінам "військово-морські" ЗРК Mistral 3, здатні стріляти по надводним цілям
Амфібійне з'єднання ВМС Франції, що було сформоване для проведення навчань "Корморан-2021" в Середземному морі, фото - прес-служба ВМС Франції

Безпосередня висадка десанту на узбережжя "умовного противника" відбувалась із 7 по 8 жовтня 2021 року, у нічний час. Вертольоти йшли у режимі радіомовчання, їх повітряне прикриття забезпечували ЗРК фрегатів, залучених для проведення навчань.

Чи відбувалась при цьому реальна висадка морської піхоти – наразі невідомо. Але французькі військові поспішили заявити, що вони успішно досягли уміння готувати десантні операції протягом лише 10 днів, під час переходу морем амфібійних сил до місця проведення майбутньої висадки.

Універсальні десантні кораблі типу "Містраль" йдуть в супроводі вертольотів своїх авіагруп, фото - прес-служба ВМС Франції

Слід відзначити, що це були перші відомі у 2021 році маневри ВМС Франції по висадці десанту, які відбувались в Європейському регіоні.

І ці маневри були проведені на фоні підписання спільного пакту між Францією та Грецією для "спільної оборони" проти Туреччини в акваторії Середземного моря. Окремо варто наголосити, що флот Франції має у своєму строю лише три УДК типу "Містраль".

Кожен із УДК типу "Містраль" може брати на борт або 18 важких, або 36 легких гелікоптерів, фото - прес-служба ВМС Франції

При цьому, як пише портал Naval News, у найближчий час ВМС Франції планують проведення маневрів POLARIS, учасниками яких мають стати мінімум 50% усіх великих надводних кораблів Франції, зокрема – атомний авіаносець Charles de Gaulle, що наприкінці вересня 2021 року вийшов із тримісячного ремонту.

Мета маневрів POLARIS – перевірити здатність ВМС Франції провести надводний бій проти з’єднання кораблів "умовного противника".

Атомний авіаносець Charles de Gaulle, фото ілюстративне
Читайте також: "Газовий трикутник" Середземного моря, або що насправді означає пакт Франції з Грецією проти Туреччини