xcounter
#

Франція продала Філіппінам "військово-морські" ЗРК Mistral 3, здатні стріляти по надводним цілям

2351
Дальність стрільби Mistral 3 сягає до 6 кілометрів
Дальність стрільби Mistral 3 сягає до 6 кілометрів

Комплекс Mistral 3 входить в штатний набір озброєння фрегатів типу Jose Rizal філіппінських ВМС, збудованих у Південній Кореї

Французька оборонна корпорація MBDA поставила за 10,87 мільйонів євро для військово-морських сил Філіппін два зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral 3.

Ці ЗРК будуть використані для оснащення двох фрегатів типу Jose Rizal південнокорейського виробництва, поставлених у 2021 році для філіппінського флоту. Про це пише портал Naval Post.

Читайте також: Вперше за часів війни: на 2022 рік Міноборони не замовляє ПТРК від ДККБ "Луч"
Фрегати типу Jose Rizal військово-морських сил Філіппін

Відзначається, що ці ЗРК входить в штатний набір озброєння фрегатів типу Jose Rizal.

Але показово, що Mistral 3 вирішили ставити на фрегати уже безпосередньо у Філіппінах, а не під час будівництва кораблів на стапелях південнокорейської Hyundai Heavy Industries.

Ракети комплексу Mistral 3 мають дальність стрільби до 6 кілометрів, можуть уражати не тільки повітряні, але й також маломірні надводні цілі. Вперше французька MBDA провела успішні стрільби із Mistral 3 по надводним цілям наприкінці 2018 року.

MBDA виробляє Mistral 3 не тільки для оснащення ППО кораблів, але й також – виконує у "сухопутному" варіанті. Відомо, що в 2019 році "сухопутний" Mistral 3 придбала Сербія.

Стрільба із комплексу Mistral 3 збройних сил Франції у "сухопутному" варіанті

Раніше Defense Express

розповідало про те

, що французька кораблебудівна компанія OCEA, яка виконує контракт на поставку 20 патрульних катерів для Морської охорони України, планує збудувати власний завод у Філіппінах.

Затрати на проект мають скласти мінімум 30 мільйонів доларів, і таким чином французи хочуть отримати контракт на поставку патрульних кораблів для берегової охорони Філіппін.

Корабель BRP Gabriela Silang берегової охорони Філіппін, що був збудований на потужностях ОСЕА у Франції, фото ілюстративне
Читайте також: Австралія купить американські багатоцільові вертольоти MH-60R для заміни "єврокоптерів" MRH90