xcounter
#

Австралія купить американські багатоцільові вертольоти MH-60R для заміни "єврокоптерів" MRH90

1262
"Зелений континент" хоче отримати 12 таких вертольотів
"Зелений континент" хоче отримати 12 таких вертольотів

Вартість угоди сягає майже одного мільярда доларів, в якості опціону закладена можливість розгортання виробництва MH-60R в самій Австралії

Державний Департамент США схвалив майбутню поставку для Австралії 12 гелікоптерів багатоцільових вертольотів MH-60R вартістю 986 мільйонів доларів за програмою "Іноземні військові продажі" (Foreign Military Sale).

Ці вертольоти Австралія хоче придбати для заміни шести гвинтокрилів MRH90 від Eurocopter, що зараз перебувають на озброєнні австралійських ВМС. Про це пише портал Naval News.

Читайте також: Франція свариться із США за контракт на $50 мільярдів, Австралія перетворюється на головний "плавучий авіаносець" проти Китаю
Вертоліт MRH90 ВМС Австралії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відзначається, що окрім самих вертольотів MH-60R Австралія також хоче придбати широку номенклатуру озброєння та оснащення для цих гвинтокрилих машин.

Мова зокрема про поставку запасних двигунів, додаткового навігаційного та прицільного обладнання, пристроїв захисту вертольотів від атак ворожих ракет, установку як додаткового озброєння гармат GAU-19 та пілонів М299 для застосування керованих ракет М299. В якості "опціону" також включена поставка технологій для розгортання виробництва самих вертольотів MH-60R на території Австралії.

Передача нового гвинтокрила MH-60R замовнику, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відомо, що зараз ВМС США мають одразу 289 вертольотів MH-60R. Окрім Австралії, потенційним замовником поставки таких вертольотів може стати Республіка Китай, він же Тайвань. Зараз окрім ВМС США, гвинтокрили MH-60R також використовують флоти Данії та Саудівської Аравії, готується поставка для Індії та Південної Кореї.

Пара вертольотів MH-60R у польоті, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Вперше за часів війни: на 2022 рік Міноборони не замовляє ПТРК від ДККБ "Луч"