xcounter
#

Для підготовки "чмобіків" з Москви бракує навіть патронів, а найбільше у РФ стрільбище виявилось фікцією (відео)

Стрілецька підготовка чмобіків для "картинки"
Стрілецька підготовка чмобіків для "картинки"
5031

Красномовна ситуація, коли найбільше у РФ стрільбище розміром з Монако не призначене для "чмобіків"

Російські мобілізовані під Москвою активно критикують свою підготовку, бо, як виявилось, командування армії РФ вважає, що для "чмобіків" достатньо відстріляти по 15 патронів, а основний час необхідно присвятити стройовій підготовці.

Відео з відвертим наїздом одного мобілізованого на офіцера армії РФ з'явилось у мережі, але є певні деталі, які цілком дозволяють оцінити всю "глибину глибин" реальних аспектів.

Читайте також: РФ має тисячі ракет до С-300, але для війни в Україні вирішила взяти менше сотні в Білорусі

По-перше, все це відбувається у розрекламованому "Парку Патріот", який є дітищем міністра оборони РФ Шойгу. Геолокацію розкриває так званий "храм збройних сил РФ", а у ролі плацу використовуються парковка.

Головна ж претензія чмобіків - їм не проводять стрілецьку підготовку й водять на танковий полігон, де вони у нікуди вистріляли пів магазина автомата по "умовному противнику". Тобто під час підготовки не використовуються навіть мішені.

Водночас це виглядає більш ніж дивно, бо прямо у "Парку Патріот" знаходиться найбільше у РФ стрільбище - "Багатофункціональний вогневий центр". Як йдеться на сайті самого парку - 29 галерей загальною площею 2,5 квадратні кілометра, що більше за площу Монако.

парк патріот
Галереї "Багатофункціонального вогневого центру"

Також у парку розташований навіть спеціалізований снайперський полігон для стрільби на дальності до 2 км. І все це не просто галереї, а відповідні мішені, засоби контролю та фіксації.

парк патриот
Стрілецькі полігони у "Парку Патріот" виділені червоним, танковий - жовтим

При цьому сам парк - це власність міноборони РФ і створювався, якщо відкинути розпил коштів та пропаганду, з метою допризовної та, звісно, мобілізаційної підготовки.

Чому російських "чмобіків" на ньому не навчають - можливо знайти одразу декілька пояснень. Перший варіант: для мобілізованих банально не вистачає боєприпасів, і можливо навіть не через їх реальний брак, а через використання радянських норм підготовки мобілізаційного поповнення.

Другий варіант: командування РФ чудово розуміє термін життя таких чмобіків на полі бою й банально не витрачає зайві ресурси. Тим паче не збирається пускати хтозна-кого на такий об'єкт, який має приносити прибуток. Бо це стрільбище - виключно комерційний проект, для "шановних панів", які можуть прийти та постріляти, з АК чи СВД, або навіть "повоювати як діди" з ППШ та ДП.

У будь-якому випадку весь цей рашиський "Парк Патріот", разом із підготовкою відверто виглядає, як виключна фікція. За нормативами та документами вона пройде без нарікань, а доля самих чмобіків нікого не бентежить, про що вони вже почали здогадуватись.

Читайте також: У РФ продовжують говорити про модернізацію ТОС-1А "Солнцепек": намагаються збільшити дальність, кучність та покращити прицілювання
ТЕГИ Війна