xcounter
#

Для чого РФ влаштовувала в окупованому Криму "карусель" танків із решітками на баштах

2525
Танкісти берегової оборони Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму біля свого Т-72Б3 із навареними решітками на башті танку, липень 2021 року
Танкісти берегової оборони Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму біля свого Т-72Б3 із навареними решітками на башті танку, липень 2021 року

Росіяни намагаються ввести в оману щодо реальної чисельності сил на півострові і натякнути, що "посилення" решітками броні їх танків – це начебто підготовка їх бронетанкових сил до боїв у містах

РФ повела новий виток агресії проти України, і "традиційно" питома вага в цьому процесі припадає на засоби інформаційного протиборства.

Наприклад -у відкритому доступі з’явилось відео, зняте начебто в окупованому Криму. В кадрі фігурує танк Т-80 армії РФ, на башті якого була наварена решітка для захисту "в проекції зверху".

Читайте також: Що може стати "іскрою" для масштабної українсько-російської війни

Відео відтворює начебто "рутинний" епізод служби російських військових в окупованому Криму. Але схоже, автори цього відео мали іншу мету – створити враження, в том числі для "української аудиторії", що РФ перекинула на захоплений півострів додаткові бронетанкові сили.

Бо досі, за відкритими даними, в окупованому Криму росіяни мали лише танки типу Т-72Б3.

Російські танки Т-72Б3 із навареними на башти решітками стали уже певним "тригером" для інформпростору України, фото ілюстративне

При цьому, як пише портал The Drive, росіяни почали наварювати на свої Т-72 та Т-80 решітки не тільки на дахи башт, але й також – для захисту танків із передньої проекції.

Окрім цього росіяни на деякій кількості танків Т-72 та Т-80 встановили системи активного захисту "Штора", завдання якої – ставити завади для роботи лазерних систем наведення протитанкових ракет та інших систем озброєння.

Російський Т-80 із додатковим захистом в проекції ззаду, фото ілюстративне

Таким чином, росіяни намагаються показати, що працюють над посиленням захисту своїх бронетанкових сил від можливого ураження не тільки за допомогою протитанкових комплексів Javelin або ж безпілотних комплексів Bayraktar TB2, але й також – від інших засобів ураження, які можуть використовувати піхотинці в умовах боїв в урбанізованій місцевості.

Маневри бронетанкових сил армії РФ в окупованому Криму, фото ілюстративне

Очевидно, що таких даних – недостатньо для судження, чи готова РФ організувати сухопутну атаку проти України з окупованого Криму.

Але такого роду дані "тактичного" рівня збирати необхідно, щоб формувати повну картину щодо поточного рівня воєнної загрози для України від Кремля.

Кремль прагне створити "завісу" дезінформації навколо своїх воєнних приготувань проти України
Читайте також: Канада розглядає варіанти воєнної допомоги Україні, "жорсткий" - прислати на підмогу винищувачі чи фрегат