xcounter
#

Дійсно величезні втрати рашистів під Авдіївкою: лише на невеликій ділянці ЗСУ знищили понад 60 одиниць зброї

6267
Фото — служба зв'язків з громадськістю 92 ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка
Фото — служба зв'язків з громадськістю 92 ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка

Армія РФ під час свого наступу має насправді великі втрати, про які промовисто говорять фото та відео знищеної техніки противника

Російське окупаційне військо під час свого наступу на Авдіївському напрямку має дійсно серйозні втрати в озброєнні та військовій техніці — наприклад, на північному фасі Авдіївського виступу окупанти втратили як мінімум 63 (!) одиниці різного ОВТ, більшість з якого Сили оборони "відмінусували" у районі Красногорівки, що у Покровському районі Донецької області, і на під’їзді до населеного пункту.

Читайте також: Ворог попер не лише під Авдіївкою: ЗСУ відбивають наступ на Лимано-Куп’янському напрямку

Такі дані наводять аналітики з DeepState, які проаналізували супутникові знімки і порахували втрати противника лише на одній невеликій ділянці фронту. А з урахуванням такої шаленої кількості втраченої техніки можна припустити, що втрати у живій силі сягають сотень російських військових.

Нагадаємо, що наступальні дії на Авдіївському напрямку активізувалися з ранку 10 жовтня, коли окупанти розпочали свої спроби прорвати оборону ЗСУ. А вже через чотири дні, 14 жовтня, відзначалося, що через шалені втрати у бронетехніці армія РФ була вимушена перейти до піхотних штурмів.

Зрештою, потреба РФ зокрема у бронетехніці на цьому напрямку була настільки гострою, що окупанти кинули туди навіть таке рідкісне озброєння, як БТР-90, яких у РФ — лічені одиниці. А також і свої застарілі БТР-50 — саме під Авдіївкою ЗСУ вперше знищили таку ворожу машину.

Якщо ж ми візьмемо загальні втрати рашистів за цей період, то згідно з даними Генштабу усього з ранку 10 жовтня по ранок 18 жовтня окупанти втратили 152 танки, 291 ББМ, 217 артилерійських систем.

А якщо порівняємо ці цифри з втратами окупантів з ранку 10 по ранок 14 жовтня, то статистика говорить сама за себе — саме на ці чотири дні прийшлися основні втрати окупантів з початку активізації наступальних дій противника.

Разом з тим, попри шалені втрати і перехід до піхотних штурмів, Сили оборони України очікують на нові спроби наступів рашистів — таку інформацію повідомляє голова Авдіївської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Трохи градус напруги на нашому напрямку спав, але ж ми розуміємо що це ще не кінець ні цієї війни, ні того контрнаступу, як вони його назвали, на Авдіївський напрямок. Ворог перегруповується і найближчим часом ми розуміємо, що буде нова хвиля загострення", — відзначив він.

Читайте також: ЗСУ перші в історії били ATACMS саме по аеродромам, є перший знімок результатів (фото)