xcounter
#

Десантно-штурмові частини ЗСУ готуються змітати "вертикальний охват" від армії РФ

4333
Наші ДШВ готуються діяти як легкі мотопіхотні частини, перевага яких - мобільність
Наші ДШВ готуються діяти як легкі мотопіхотні частини, перевага яких - мобільність

Наші десантники готові виступити "пожежною командою" та використати проти російських десантників увесь можливий арсенал озброєнь – від СПГ-9 до танків та САУ "Гвоздика"

Усім, хто в Україні вивчає військову справу, відомий термін "вертикальный охват" - тип десантної операції, котру збройні сили Російської Федерації можуть задіяти у випадку "великої війни" проти України.

Для нас словосполучення "вертикальный охват" звучить зловісно по двом причинам. Цей тип операції по суті спрямований на те, щоб висадкою у вдалому місці (теоретично) паралізувати маневр силами противника (тобто Збройних Сил України).

Читайте також: Відбили напад на аеродром та вдарили по наземних цілях: ескадрилья Су-27 ПС ЗСУ провела льотно-тактичне навчання
Російські десантники висуваються для ведення воєнних дій, фото ілюстративне

Армія РФ має значну перевагу як і в кількості армійської авіації, котра має виступити повітряною складовою "вертикального охвату", так і в чисельності повітряно-десантних військ – як розповідало Defense Express, у квітні 2021 року російське Міноборони оголосило раптову перевірку частину ДШВ, до цих заходів були залучені 30 тисяч військовослужбовців при загальній чисельності в 45 тисяч військовослужбовців.

Повітряно-десантні війська в РФ відносяться до сил швидкого реагування

Але якщо використати інформацію із відкритих джерел про бойову підготовку частин Збройних Сил України, то ми можемо побачити, що наші десантно-штурмові війська по суті якраз готуються контратакувати російських десантників на випадок, якщо ті такі наважаться втілити на практиці свій "вертикальний охват".

Наприклад, наші десантно-штурмові війська готові зустріти російських десантників вогнем САУ "Гвоздика"

Наприклад, прес-служба Міноборони України 12 липня та сьогодні, 14 липня, давала повідомлення, що бійці самохідного артилерійського дивізіону 95 десантно-штурмової бригади на САУ 2С1 "Гвоздика" проводять бойові стрільби, і ці стрільби відбуваються на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон).

Боєць 95 бригади відпрацьовує ведення вогню із ПЗРК

7 липня прес-служба Міноборони давала повідомлення, що бійці зенітно-ракетного дивізіону 95 бригади відпрацьовували стрільбу із штатних ПЗРК "Ігла", і також – із комплексу "Стріла-10".

А в свою чергу, Defense Express 5 липня розповідало, що резервісти 95 бригади відпрацьовували застосування бронетехніки, зокрема – танків-тральників на базі Т-64А, що мали "прокладати дорогу" для БТР-3.

Танк-тральник на базі Т-64А та БТР-3 із складу 95 бригади

За цими повідомленнями випливає, що 95 бригада готується до маневрених бойових дій в наземній площині, як скоріше "легка мотопіхотна" частина, задачі якої – уражати ті частини армії РФ, котрі можуть висадитись в рамках операції типу "вертикальний охват".

Врешті, 95 бригада – не єдина частина десантно-штурмових військ, котра відпрацьовує такий формат дій. Defense Express розповідало, що наприкінці червня 25 десантно-штурмова бригада провела батальйонно-тактичні навчання.

Дніпровські десантники також тренуються діяти як "пожежна команда" за підтримки бронетехніки

Наші бійці вчились контратакувати частини противника із застосуванням усієї можливої номенклатури озброєнь – СПГ-9, установок ЗУ-23-2 та бронемашин БМД-2.

Справу довершили танки десантників та Мі-8 армійської авіації.

Наші бійці вчаться, як для перемоги задіяти таку ззовні морально застарілу зброю, як Мі-8 та ЗУ-23-2
Читайте також: Битва за острів Зміїний: Збройні Сили готувались до боїв проти сепаратистів на півдні Одещини