xcounter
#

Чи стануть рашисти застосовувати для війни проти України свої палубні МиГ-29К та Су-33

15294
Російський палубний винищувач МиГ-29КУБ заходить на посадку, ілюстративне фото довоєнних часів
Російський палубний винищувач МиГ-29КУБ заходить на посадку, ілюстративне фото довоєнних часів

Тим більш, що росіяни й так «імпровізують» із літаками для бойових дій проти ЗСУ

Коли в Білорусі відбувались спільні з РФ авіаційні навчання, Міноборони РБ показало зокрема кадри з рашистськими Су-34, до яких в стані "готовності №2" були підвішені протикорабельні ракети Х-35. Таким чином росіяни могли хіба що відпрацьовувати новий варіант ударів по містам України. Тим більш, що орки уже застосовували Х-35 для обстрілів наземних об’єктів під час війни у Сирії.

Далі логіка підказує такий варіант – раз росіяни відпрацьовували новий варіант застосування протикорабельних ракет для війни на суходолі, то цілком можливо,що оркам може "спасти на гадку" і залучити свої "безхозні" палубні винищувачі Су-33 та МиГ-29К для війни у повітрі проти України. Тим більш, що окупанти вже "додумались" для полювання на наші винищувачі застосовувати свої МиГ-31БМ, які призначались взагалі для перехоплення стратегічних бомбардувальників США.

Читайте також: Як рашисти застосували свої Су-57, до яких є лише Х-59 та "розпіарені" Р-37
Рашистський палубний винищувач Су-33, ілюстративне фото довоєнних часів

The Military Balance 2022 вказує, що морська авіація ВМФ РФ має в своєму розпорядженні 17 палубних винищувачів Су-33, 19 винищувачів МиГ-29К та три МиГ-29КУБ.

Вперше свої палубні винищувачі із сухопутних аеродромів росіяни використовували ще під час походу "Кузнецова" до берегів в 2017 році, тоді на авіабазу "Хмеймим" перелетіло до десяти МиГ-29К та Су-33. На початку 2021 року були повідомлення, що Міноборони РФ вирішило на постійній основі розмістити свої МиГ-29К на арктичних аеродромах, поки той же "Кузнецов" стоїть на перманентному ремонті, із якого схоже уже ніколи не вийде.

У відкритих джерелах є вказівка, що російські Су-33 начебто можуть брати на борт як ударне озброєння авіаційну версію протикорабельної ракети П-800, МиГ-29К – ракети Х-29, протикорабельні Х-31А та протирадіолокаційні Х-31П.

Рашистський МиГ-29КУБ на палубі "Кузнецова", ілюстративне фото довоєнних часів

За весь час війни у відкритих джерелах було вкрай мало згадок про долю "безхозної" палубної авіації рашистів. Зокрема – що в липні 2022 року російські загарбники в тимчасово окупованому Криму відмовились від ідеї перекинути свої МиГ-29К та Су-33 для чергових польотів на комплексі НИТКА в Саках. І що росіяни у тому ж липні 2022 року використовували Су-33 для демонстративних польотів біля Норвегії.

Можливість залучення палубної авіації росіян для війни проти України відкидати не варто хоча б на тому тлі, що для прикриття своїх об’єктів у тимчасово окупованому Криму орки почали використовувати навіть старі та рідкісні Су-27СМ.

Російський палубний винищувач Су-33К пролітає поблизу Норвегії, фото - NATO Allied Air Command, фото - 15 липня 2022 року
Читайте також: Західне ЗМІ показало, як рашисти "засвітили" недоліки своєї ракети ЛМУР для Ми-28НМ