xcounter
#

"Адмирал Кузнецов" та атомний крейсер рашистів без "Нептуна" пішли вслід за "Москвою"

159577
Рашистський авіаносець "Адмирал Кузнецов" стоїть на перманентному ремонті, фото ілюстративне
Рашистський авіаносець "Адмирал Кузнецов" стоїть на перманентному ремонті, фото ілюстративне

Хоча росіяни встигли набрати для цих кораблів повний комплект моряків

Російський ВПК зазнав невдачі при спробі модернізувати та повернути в стрій ВМФ РФ єдиний авіаносець "Адмирал Кузнецов" та атомний ракетний крейсер проекту 1144 "Адмирал Нахимов".

Відповідно, ці кораблі можна вважати втраченими для російського флоту, оскільки рівень проблем з їх технічним станом виявився значно вищим, аніж вважалось раніше. Про це стверджує видання Guildhall із посиланням на власні джерела в розвідувальній спільноті.

Читайте також: Рашисти вигадали новий "захист" від "бавовни" для кораблів з "Калібрами", нагадує стиль Першої світової
Російський атомний крейсер проекту 1144 "Адмирал Нахимов", архівне зображення з відкритих джерел

Зокрема стверджується, що корпус "Кузнецова" ззовні проржавів нижче третьої палуби настільки, що трюми почали наповнюватись водою і корабель втратив можливість йти власним ходом.

Авіаносець планували вивести на буксирі із сухого доку для продовження робіт, але росіяни відклали буксирування на невизначений строк. Оскільки під час таких робіт "Адмирал Кузнецов" може завалитись на бік або ж взагалі втонути.

Одна з чисельних пожеж на авіаносці "Кузнецов", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

По рашистському атомному крейсеру "Адмирал Нахимов" ситуація ще більш специфічна. Виявилось, що росіянам так і не вдалось відновити систему захисту ядерної силової установки на кораблі, захист графітових стержнів у реакторах взагалі проржавів. Простіше кажучи, є ризик, що реактори на російському крейсері «Адмирал Нахимов» можуть рванути, і замість боєздатного корабля орки матимуть лише свій "міні-Чорнобиль".

Із усіх систем на "Нахімові" працює лише навігаційне обладнання. Хоча рашистська пропаганда обіцяла своїм споживачам, що цей крейсер в рамках модернізації нашпигують "Калібрами" та "Цирконами" й повернуть в стрій ВМФ РФ не пізніше кінця 2023 року.

Атомний крейсер "Адмирал Нахимов" увійшов до складу радянського ВМФ у 1988 році, зображення ілюстративне

Цікаво, що при цьому всьому, як стверджує Guildhall, для обох кораблів були сформовані повністю комплектні екіпажі. Моряки "Нахимова" вже прибули начебто приймати крейсер, а штат "Кузнецова" взагалі роздули "за нормами військового часу".

За даними з відкритих джерел, екіпаж атомного крейсера "Адмирал Нахимов" має складати близько 740 осіб, екіпаж авіаносця "Адмирал Кузнецов" - майже 2000 осіб. І тут не варто виключати варіант, що частину цих моряків "спишуть на сушу" та відправлять на фронт воювати на ЗСУ.

Рашистський авіаносець "Адмирал Кузнецов" стоїть на перманентному ремонті, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Росія хотіла поставити аж 200 ракет "Калибр" на "Дмитрий Донской", але човен піде на утилізацію