xcounter
#

Чи справді рашисти мають запас лише на 2-3 обстріли, і скільки ракет за місяць вони здатні виготовляти

21839
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", які також використовувались для обстрілів України, ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", які також використовувались для обстрілів України, ілюстративне фото довоєнних часів

Або чому для Кремля стало важливим вчасно отримувати нові партії "літаючих мопедів" з Ірану

Міністр оборони України Олексій Рєзніков у своєму Twitter опублікував інфографіку з оновленими даними по оцінці залишку ракетного арсеналу рашистів, станом на 3 січня 2022 року.

Ця інфографіка цікава та важлива тим, що дозволяє зрозуміти – на які саме цифри опирається ГУР МОУ, коли говорить про залишок далекобійних КР у росіян на 2-3 масовані обстріли за умови використання 70-80 ракет в одному залпі. Ну і також – що там з’явились рядки з оцінками залишків крилатих ракет до комплексу "Искандер-К", залишків авіаційних тактичних ракет та дронів-камікадзе іранського виробництва.

Читайте також: Кремль справді може мати "недоторканний запас" ракет, але береже хіба що "Калібри"

Якщо додати дані по залишку ракет "Калибр" та залишкам ракет типів Х-101, Х-555 та Х-55СМ, то загалом виходить цифра в 177 далекобійних КР. Якраз максимум на 3 залпи по 60 крилатих ракет великої дальності в кожному. Але якщо врахувати залишок в 52 крилаті ракети типів 9М728 та 9М729 до комплексу "Искандер", то виходить, що орки мають запас насправді на 4 масовані обстріли далекобійними КР.

Ймовірно, в Кремлі взагалі не бояться, що можуть відстріляти свої ракети в "0". З інфографіки Міноборони України випливає, що протягом повномасштабного вторгнення РФ в Україну рашистський ВПК виготовляв в середньому 29 ракет типу Х-101, 15 ракет типу "Калибр" та до 5 балістичних та крилатих ракет комплексу "Искандер" на місяць. З чого можна побудувати таку гіпотезу – навіть якщо запас далекобійних ракет в росіян справді вичерпається, за інтервал в 2-3 місяці вони зможуть накопичити новий запас на 2-3 масовані ракетні удари.

Підготовка до пуску крилатої ракети комплексу "Іскандер-К", ілюстративне фото довоєнних часів

Інфографіка Міноборони також підтверджує раніше озвучені дані, що на жаль рашисти мають достатньо великий запас ракет для стрільби на тактичну глибину, якими вони можуть обстрілювати міста в прифронтових зонах. Наприклад, запас ракет до С-300 вичерпаний лише на 17%, або до 6,67 тисяч одиниць.

Також в розпорядженні рашистів лишаються 160 надзвукових крилатих ракет Х-22 для стрільби із Ту-22М3, 326 надзвукових крилатих ракет П-800 або ж 3М-55 до комплексу "Бастион" та 312 тактичних авіаційних ракет типів Х-29/Х-31/Х-35/Х-58/Х-59, якими можна бити по РЛС або ж інфраструктурним об’єктам.

Залишок "літаючих мопедів" у росіян станом на 3 січня 2022 року Міноборони оцінює на рівні лише 90 одиниць. Якщо оцінка вірна, виходить, що орки мають запас "Шахедів" лише на два масовані удари за умови застосування 40-45 дронів у кожній з хвиль, або ж на 6 ударів за умови застосування 10-15 БПЛА у кожній з хвиль. Це заодно пояснює, чому для Кремля став настільки важливим вчасний підвіз "Шахедів" з Ірану.

Підготовка до вильоту ворожого Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Скільки днів потрібно рашистам, щоб виготовити одну Х-101 для нового удару по Україні