xcounter
#

Бронемашини Ajax небезпечні для військових: у Великій Британії занепокоєні через проблеми з машинами від General Dynamics

2880
Сімейство бронемашин Ajax
Сімейство бронемашин Ajax

Надмірна вібрація та інші проблеми: британські ЗМІ виявили, що бронемашини Ajax мають низку проблем під час тестування

У лютому цього року Defense Express розповідав про те, що стройові частини армії Великої Британії почали отримувати бронемашини Ajax. Вони були замовлені ще у 2014 році – вартість постачання 589 бронемашин має перевищити 3,5 млрд фунтів стерлінгів.

Водночас днями в британських медіа з’явилася інформація про те, що розвідувальна машина Ajax від британської компанії General Dynamics має суттєві недоліки.

Читайте також: БТР-4Е хочуть зробити безпілотним: в ХКБМ розповіли про перспективні розробки

Бронемашини Ajax
Як виявилося, бронемашини Ajax можуть бути небезпечними для військових

Так, британське видання Daily Telegraph (з посиланням на звіт з інформацією від військових, який підготовив уряд) зазначає, що машина має низку проблем, зокрема з надмірною вібрацією, через які армія висунула вимоги щодо обмеження швидкості для бронемашин Ajax та обмеження часу, протягом якого екіпажі могли використовувати ці машини.

Наприклад, під час руху зі швидкістю понад 30 км/год (максимальна швидкість – 70 км/год) в екіпажа "виникали проблеми".

Йдеться зокрема про випадки набряків суглобів, а також постійний шум у вухах – через нього військові мають носити шумопоглинальні навушники під час роботи з машиною, а після цього проходити перевірку слуху.

Також у Daily Telegraph зазначають, що бронемашини не можуть рухатися назад через перепони висотою понад 20 см. Як стверджують у британському виданні, у певний момент армія навіть була вимушена призупинити випробування машини.

Британські експерти зазначають, що такі проблеми можуть бути пов’язані з додатковим бронезахистом, що встановлений на машині, і через який збільшилася вага машини.

Попри ці проблеми, у міноборони та збройних силах Великобританії запевняють, що вони планують і надалі реалізовувати програму Ajax та досягти початкової експлуатаційної готовності машини до кінця літа цього року.

Читайте також: Rheinmetall передала Австралії першу партію розвідувальних Boxer