xcounter
#

Азербайджан розкрив, як використав у війні за Карабах спецназ своїх ВМС

1988
Загін спецназу ВМС Азербайджану на Параді Перемоги в Баку, ілюстративне фото з відкритих джерел
Загін спецназу ВМС Азербайджану на Параді Перемоги в Баку, ілюстративне фото з відкритих джерел

Сили спеціальних операцій флоту Азербайджану "заточуються" головним під оборону добувних платформ на Каспії, однак під час війни за Карабах їм довелось виконувати розвідувально-диверсійні завдання

Суспільне телебачення Азербайджану ITV показало новий документальний фільм "Görünməyən qəhrəmanlar - Dəniz pişikləri" ("Невидимі герої - Морський спецназ").

Переклад з азербайджанської мови ключових деталей цього фільму виклав користувач Мамед Велімамедов на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Карабахський ларець: у Азербайджані розсекретили нові подробиці знищення ППО Вірменіі (відео)

Як свідчать відкриті джерела даних, підрозділи ВМС Азербайджану "заточуються" головним чином під охорону нафто та газодобувних потужностей на шельфі Каспійського моря.

Але під час війни за Нагірний Карабах восени 2020 року Силам спеціальних операцій Азербайджану довелось "перекваліфікуватись" для виконання розвідувально-диверсійних завдань на суходолі.

Силові структури Азербайджану відпрацьовують захист побережжя Каспійського моря, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відомо, що першими боями спецназу ВМС Азербайджану під час війни за Карабах були бої за населений пункт Шукюрбейлі, там бійці ССО азербайджанського флоту з тилу атакували позиції противника.

Наступний крок - бійці ССО азербайджанського флоту біля населених пунктів Емірварлі та Сонтанли атакували другий ешелон оборони вірменських військ. Вибити вірменські війська з цих позицій вдалось лише після масованих ударів артилерії та розвідувально-ударних БПЛА Азербайджану.

Азербайджан будує Сили спеціальних операцій своїх збройних сил за стандартами НАТО, ілюстративне фото з відкритих джерел

Далі спецназ ВМС Азербайджану був задіяний у боях на Занегланському та Губадлинському напрямках, морський спецназ першим зайшов у місто Губадли.

На початку листопада 2020 року спецназ ВМС Азербайджану був задіяний в боях на Ходжавендському напрямку, де вірменські війська чинили запеклий опір. Найважчими стали бої за висоту Кизилка (позначка 432,9), де Сили спеціальних операцій азербайджанського флоту втратили п’ять бійців убитими та одинадцять – пораненими. Саме на цьому напрямку закінчилась війна за Нагірний Карабах для Сил спеціальних операцій ВМС Азербайджану.

Загін спецназу ВМС Азербайджану на Параді Перемоги в Баку, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Азербайджан вивів свій флот на маневри: колонну очолив 50-річний фрегат