xcounter
#

Авіація ВМС США готується воювати із російськими Су-57. Бої будуть над Чорним морем?

7114
"Хорнет" - універсальний імітатор противника для американських військових
"Хорнет" - універсальний імітатор противника для американських військових

Поки що авіація американського флоту "воює" із "агресорами" F/A-18E, що розмальовані в камуфляж російських ВПС

Пілоти авіації військово-морських сил США готуються до майбутніх повітряних боїв, і тут командування американських ВМС має такі пріоритети.

Пілоти мають вміти діяти проти літальних апаратів із невідомими ТТХ, пілоти мають вміти діяти одразу проти груп літаків, в які "намішані" літальні апарати одразу декількох типів.

Читайте також: ВПС Німеччини залучатимуть для своїх тренувань приватну військову компанію Top Aces
На цьому фото винищувачі F/A-18 під час навчань ВМС США виступають як імітатори російських Су-27 та Су-33

З іншої сторони, авіація ВМС США не має достатньо літаків-"агресорів", щоб забезпечувати саме такий формат тренувань. В строю є 55 винищувачів F/A-18, які відіграють роль "агресора", але їх – недостатньо. Тому, як розповідав Defense Express, ВМС США хочуть докупити для тренувань 20 одномісних літаків F-16C Block 32 та шість двомісних F-16D Block 25, які мають прослужити як "агресори" мінімум до 2035 року.

Американські ВМС зараз мають 16 винищувачів F-16, які імітують противника під час навчань

Відповідно, щоб максимально якісніше використовувати кожен "Хорнет" для підготовки своїх пілотів, командування авіації ВМС США вирішило наносити на свої F/A-18 такий камуфляж, який би якомога досконаліше відображав противника, і водночас – міг би виступати таким собі психологічним "подразником" для пілотів "своєї" сторони.

Відтак, як пише портал The Drive, декілька літаків F/A-18 із складу ескадрильї VFC-12 розмалювали в камуфляжну схему "Біла акула", котру російські ВПС використовують при нанесенні фарби на свої винищувачі Су-57.

Ось так і виглялають F/A-18, що виступають імітаторами російських Су-57

Але тут варто нагадати про такі фонові дані, про які раніше також розповідав Defense Express.

Наприкінці січня цього року стало відомо, що перший російський стройовий винищувач п’ятого покоління Су-57 надійшов на озброєння одного із авіаційних полків Південного військового округу. І що до кінця 2021 року стройові частини Повітряно-космічних сил РФ мають отримати ще п’ять літаків типу Су-57.

За поточними планами, збройні сили РФ до 2024 року мають отримали лише 22 серійні літаки Су-57

При цьому варто нагадати, що Південний військовий округ охоплює собою південь законної території РФ, і також – територію окупованого Криму.

Таким чином випливає, що Кремль вирішив перекинути свій черговий зразок "чудо-зброї" поближче до кордонів із Україною, а також – поближче до рубежів із Туреччиною. Відповідно – повітряні бої американських винищувачів та Су-57 найбільш ймовірні над водами Середземного або ж Чорного моря.

Перший стройовий літак Су-57 для російських ВКС є по суті другим серійним екземпляром: перший розбився в грудні 2019 року

Але чи відбудуться такі зіткнення в реальності – схоже, залежить більше від волі "хазяїна Кремля".

Схоже, американські військові це розуміють, тому й готуються до майбутніх боїв у такий на перший погляд чудернацький спосіб, що був описаний декількома абзацами вище.

Російські ВПС заявляють, що хочуть використовувати Су-57 у зв'язці із БПЛА С-70 "Охотник" для ведення повітряних боїв. Але чи зможе це Кремль втілити на практиці - питання відкрите
Читайте також: Після провалу з Су-57 в Росії замахнулись на створення власного F-35: запізнілий старт нереальних бажань