xcounter
#

Авіаносна ударна група Eisenhower покинула Середземне море через Суецький канал (фото)

Eisenhower у Суецькому каналі
Eisenhower у Суецькому каналі
5139

​Авіаносець Eisenhower зараз знаходиться у Червоному морі

Авіаносна ударна група на чолі з авіаносцем Dwight D. Eisenhower покинула Середземне море та приєдналась до операції Inherent Resolve проти ІДІЛ у Червоному морі.

Як сповістило командування ВМС США, авіаносець пройшов Суецький канал 2 квітня після того, як авіаносна ударна група майже весь березень знаходилась у Середземному морі.

Читайте також: Ракети і танки: Кабмін схвалив основні показники Держоборонзамовлення на 2021-2023 роки
Eisenhower АУГ
АУГ Eisenhower буде виконувати завдання у Червоному морі

"Авіаносець USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69), разом із ракетним крейсером USS Monterey (CG 61) і есмінцями з керованим ракетним озброєнням USS Mitscher (DDG 57) та USS Thomas Hudner (DDG 116) завершила південний транзит через Суецький канал до Червоного моря", - йдеться у повідомленні.

АУГ Eisenhower
Кораблі АУГ Eisenhower з ракетним озброєнням

Зазначимо, що перед проходом каналом авіаносна група відпрацювала ударні операції, протиповітряну оборону, розвідку та спостереження за діями противника у східній частині Середземномор’я. Крім того, вона також провела спільні навчання НАТО Sea Shield у Чорному морі.

Eisenhower АУГ
Ударна частина авіакрила Eisenhower складається із літаків F/A-18

Зазначимо, що авіаносна ударна група ВМС США - це потужне морське з’єднання, яке формується навколо авіаносця із 65-70 літаками, до складу якого зазвичай входить ракетний крейсер, декілька aegis-есмінців, фрегати, підводні човни та кораблі забезпечення. Загальна кількість моряків на кораблях сягає 7,5 тисяч.

Читайте також: Велика Британія та Катар розпочинають оборонну співпрацю: Доха отримає від Лондону літаки