xcounter
#

ATACMS методично знищує ППО рашистів у Криму: Генштаб заявив про черговий удар по С-300 та С-400

2843
Уражена позиція C-400 у Джанкої, фото ілюстративне, квітень 2024 року
Уражена позиція C-400 у Джанкої, фото ілюстративне, квітень 2024 року

Це вже вдруге за декілька днів, коли ЗСУ завдають ударів по позиціях ворожої протиповітряної оборони в Криму

Генеральний штаб Збройних Сил України заявив про чергові удари наших військ по позиціях зенітних ракетних комплексів російського війська у тимчасово окупованому Криму — сьогодні вночі, 12 червня, неподалік Бельбеку було уражено ЗРК С-300 та С-400, а також ще один ЗРК С-400 поблизу Севастополя.

Як заявляють у ГШ ЗСУ, є підтвердження влучання в районах цілей, і що цього разу теж уражено радіолокаційні станції, як комплексу С-300, так і С-400. Також зафіксована й детонація боєкомплекту. Інформація щодо наслідків ураження третього комплексу уточнюється.

Читайте також: ЗСУ ударом по ЗРК С-300/400 в Криму знищили дійсно важливі цілі (супутникові знімки)

Нагадаємо, що це вже другий удар Сил оборони України по позиціях ЗРК російського окупаційного війська у Криму протягом цього тижня, перший було завдано вночі 10 червня, тоді також повідомлялося про ураження одразу трьох позицій ворожих зенітних ракетних комплексів.

Водночас згідно із супутниковими знімками, у результаті удару в понеділок було щонайменше знищено радіолокаційну станцію РЛС 48Я6-К1 "Подлет", а також командний пункт 5Н63С з радіолокатором підсвічування цілей та наведення ракет 30Н6.

Ілюстративне відео пусків ракет ATACMS Силами оборони України

Хоча Генштаб не розкриває озброєння, яким здійснювалися удари по ворожих ЗРК, але найбільш ймовірно, що йдеться про балістичні ракети ATACMS, які чудово зарекомендували себе проти ЗРК С-300/C-400 рашистів, які виявилися безпорадними перед цими американськими ракетами.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ще у лютому цього року президент США Джо Байден таємно погодив постачання Україні понад 100 ракет великої дальності, а саме ATACMS із можливістю завдавати ударів по цілях вже на відстані у 300 км.

Читайте також: ЗСУ ударили ATACMS по окупантам в Керчі, пошкоджено пароми для армії РФ