xcounter
#

ЗСУ ударили ATACMS по окупантам в Керчі, пошкоджено пароми для армії РФ

3830
Пуск ATACMS, фото ілюстративне
Пуск ATACMS, фото ілюстративне

Ворожа ППО як завжди продемонструвала свою безпомічність

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що у ніч на 30 травня 2024 року наші ракетні підрозділи завдали удар із використанням ракет ATACMS по ворожій паромній переправі в районі тимчасово окупованої Керчі, котра використовувалась для забезпечення логістики армії РФ.

Зазначається, що в результаті цього удару суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення. Один із них сів на мілину та заблокував функціонування всієї Керченської переправи.

Читайте також: Як працює система попередження про ракетний напад РФ, а ураження "Воронеж-ДМ" - це про нестабільність
Уражена в ніч на 30 травня 2024 року паромна переправа окупантів у Керчі, фото - Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ також наголошує, що завдяки цьому удару вдалось суттєво підірвати військову логістику окупантів на всьому Кримському півострові. При цьому доволі показово, що росіяни не змогли відбити удар, хоча в районі тимчасово окупованої Керчі ворог створив ешелоновану систему протиповітряної оборони, яка складається із комплексів "Панцырь", "Тор" та С-400.

Варто наголосити, що цей удар був вкрай зухвалою операцією. Оскільки зараз до тимчасово окупованої Керчі від поточної лінії фронту – орієнтовно 300 кілометрів, тобто якраз максимальна дальність стрільби ракет ATACMS у версіях M57 та M39A1.

Також варто додати, що для удару по російським окупантам в Криму в ніч на 30 травня 2024 року використовувались також і морські дрони-камікадзе. По "слідам" цієї атаки Defense Express писало про те, що ГУР МОУ на відео показало, як рашисти безрезультатно намагаються перехопити Magura V5.

Уражена в ніч на 30 травня 2024 року паромна переправа окупантів у Керчі, фото - Генштаб ЗСУ
Читайте також: Супутник показав, що рашисти запускають залізницю в обхід "Кримського мосту"