xcounter
#

ГУР МОУ на відео показало, як рашисти безрезультатно намагаються перехопити Magura V5

4554
ГУР МОУ на відео показало, як рашисти безрезультатно намагаються перехопити Magura V5

У результаті чергової атаки по окупантах у бухті Вузький у Чорноморську у ворога "мінус" два катера типу КС-701 "Тунец"

Сьогодні у ночі 30 травня українськими дронами-камікадзе Magura V5, якими керували оператори підрозділу "Group 13" Головного управління розвідки Міноборони України завдали чергової успішної атаки по ворогу.

Ціллю атаки стали російські плавзасоби у бухті Вузька, що в селищі Чорноморське окупованого Криму і попри спроби протидіяти, ворог втратив два катери типу КС-701 "Тунец".

Читайте також: Індія має ракети K-15 під ядерну зброю на 750 км, під які добудовує вже другий атомний човен

Цікаво, що це вже друга атака по цій бухті, бо 6 травня у цій бухті був знищений патрульний катер проекту 12150 "Мангуст". Це сталось під час доволі цікавого комбінованого удару, в якому застосовувались не лише надводні дрони-камікадзе.

І повторний результативний удар по цій самій бухті, яку ворог не зміг захистити є доволі цікавим сам по собі. Але ГУР МОУ також показало, що ворог заздалегідь помітив дрони-камікадзе та намагався їм протидіяти.

"З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема - літаки Су-27/30/35, МиГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Ми-8", - йдеться у дописі.

А на кадрах зафіксована спроба російського Ми-24 знешкодити катер з автоматичної гармати, а також вертоліт Ми-8. Водночас залучення до протидії таких літаків, як Бе-12 та Ан-26 вказує на те, що ворог змушений направляти ці машини для візуального пошуку українських дронів-камікадзе.

На фоні цього стає абсолютно доречним максимально активізувати розвиток теми зі створенням морських дронів-ЗРК, бо перші такі зразки вже є - Magura V5 з Р-73, який виявився максимально простим рішенням. Бо якщо ворог може здійснити для перехоплення морських дронів-камікадзе 32 літако/вертольото-вильоту, то цим необхідно користуватися для зменшення його поголів'я.

Також слід нагадати, що морські дрони Sea Baby тепер також отримали озброєння - їх оснастили направляючими 122-мм калібру, перетворивши на морську РСЗВ "Град".

Читайте також: ЗСУ хотіли власний AWACS ще з 1990-х, що завадило і чому варто згадати про Ан-71