xcounter
#

ЗСУ ударом по ЗРК С-300/400 в Криму знищили дійсно важливі цілі (супутникові знімки)

3958
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З’явилися супутникові знімки, на яких можна розглянути результати роботи Сил оборони України по російських зенітних ракетних комплексах

Днями Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що вночі 10 червня далекобійним озброєнням у тимчасово окупованому Криму було уражено одразу три позиції дивізіонів російських зенітних ракетних комплексів — одного С-400 і ще двох С-300. Відзначалося, що ворожій протиповітряній обороні не вдалося перехопити жодної з випущених ракет, і що після ударів по ЗРК рашистів було зафіксовано зупину роботи їхніх радарів.

балістичні ракети ATACMS
ЗСУ б’ють рашистів ракетами ATACMS, фото ілюстративне

І от тепер ми маємо оприлюднені супутникові знімки від OSINT-дослідників порталу "КіберБорошно" (CyberBoroshno), на яких можна детально роздивитися результати ураження щонайменше двох позицій ворожих ЗРК, які підтверджують успішні атаки по комплексах С-300 та С-400 противника.

Читайте також: Ще один знищений С-400 і чудове відео, як російські ЗРК "перехоплюють" ATACMS

Отже, спершу про результат удару по С-400 — там можна зафіксувати знищену радіолокаційну станцію 48Я6-К1 "Подлет", крім того, на знімках є дві пускові, одна з яких буквально тікає з місця удару, стан іншої під питанням. І також невизначену одиницю військової техніки.

РЛС 48Я6-К1 "Подлет" — це мобільна трикоординатна РЛС з ФАР кругового огляду, призначена для видачі цілевказання для зенітних ракетних комплексів С-300/400 тощо, постачається у російське окупаційне військо з 2015 року.

За даними з відкритих джерел, ця РЛС може одночасно відстежувати до 200 цілей, має дальність від 10 до 200 км (і до 300 км у додатковому режимі), максимальна висота при цьому становить 10 км. Точність за дальністю — 200 м, за азимутом — 1,6 градуса. Час розгортання/згортання радіолокаційної станції становить 20 хвилин. За даними порталу Oryx, з початку повномасштабного вторгнення рашисти втратили щонайменше чотири таких РЛС, з них три знищено і одна пошкоджена.

Далі — про удари по С-300, а саме по позиції поблизу населеного пункту Велике, що в Євпаторійському районі. Там у результаті нашого удару було знищено ворожий командний пункт 5Н63С з радіолокатором підсвічування цілей та наведення ракет 30Н6 (забезпечує наведення до 12 ракет на шість різних цілей), також є сліди відтягнутої ураженої чи ж знищеної техніки.

Результати удару по позиції іншого ЗРК С-300 невідомі, але в будь-якому випадку у двох інших епізодах йдеться про знищення ракетами ATACMS двох дійсно важливих цілей і вже не перше ураження позицій новітнього російського ЗРК С-400 протягом останніх місяців.

Читайте також: Ще два Patriot для України: Нідерланди передають "ядро", а США ЗРК у зборі