xcounter
#

Армія США випробовує новий "джихадомобіль": 105-мм гаубицю поставили на автомобіль JLTV

5836
Імпровізована САУ на основі JLTV проходить випробування
Імпровізована САУ на основі JLTV проходить випробування

Така імпровізована артилерійська установка слугуватиме для підтримки дій повітряно-десантних частин Армії США

Солдати 101 повітряно-десантної дивізії проводять випробування імпровізованого самохідного артилерійського комплексу в складі тактичного автомобіля JLTV від Oskosh Defence та легкої піхотної гаубиці M119A3. Про це пише портал Army Recognition.

Тактичний автомобіль JLTV Армії США, фото ілюстративне

Випробування проходять на базі Армії США у Форт -Кемпбелл, штат Кентуккі.

Читайте також: Кожному бійцю цифровий зв'язок: в Ізраїлі представили нову портативну SDR-радіостанцію (відео)

Мета цих випробувань – перевірити, чи зможе JLTV виконувати роль платформи для гаубиці M119A3, і тут мова не тільки про доставку гармати, але й також – про розміщення апаратури для ведення вогню.

Солдати 101-ої повітряно-десантної дивізії ведуть вогонь із легких польових гаубиць M119A3, фото з відкритих джерел

Також американські військові хочуть перевірити, чи зможе комплекс у складі тактичного автомобіля JLTV та гаубиці M119A3 бути ефективним засобом вогневого ураження противника у польових умовах, у денний та нічний час, під час дощу та інших несприятливих погодних умов.

Відомо, що гаубиця M119A3 має масу 2,13 тонн, яку можуть брати на буксир тактичні автомобілі масою до 5 тонн. Гармата M119A3 має цифрову систему управління вогнем, та інерційну систему навігації. Дальність стрільби складає 17,5 кілометрів при використанні звичайних боєприпасів та 19,5 кілометрів при використанні активно-реактивних снарядів.

Випробування імпровізованого артилерійського комплексу в складі автомобіля JLTV та легкої гаубиці M119A3, фото з відкритих джерел

Раніше Defense Express розповідав про подібну розробку "джихадомобіля" із гарматою калібру 105 міліметрів в інтересах Армії США.

Мова про артсистему 2-CT Hawkeye – 105-мм гаубицю М20 поставили на шасі автомобіля Humvee. Для цієї системи застосовується "технологія м’якої віддачі" SRT, яка має гасити віддачу від гармати М20 на шасі Humvee.

Артилерійський комплекс 2-CT Hawkeye під час випробувань. зображення з відкритих джерел

Необхідний час для ураження цілі та покидання вогневої позиції для цієї САУ – 3 хвилини. Заявлена дальність стрільби "прямою наводкою" для системи 2-CT Hawkeye - два кілометри, максимальна дальність стрільби – 11,6 кілометрів стандартними боєприпасами та 19,5 кілометрів активно-реактивними снарядами.

Артилерійський комплекс 2-CT Hawkeye під час випробувань. зображення з відкритих джерел
Читайте також: Збройні Сили України покажуть своє "цифрове" та "безпілотне" майбутнє напередодні Дня захисника