xcounter
#
В Ізраїлі представили нову портативну SDR-радіостанцію BNET NANO

Кожному бійцю цифровий зв'язок: в Ізраїлі представили нову портативну SDR-радіостанцію (відео)

В Ізраїлі представили нову портативну SDR-радіостанцію BNET NANO
1425

Ізраїльська компанія Rafael Advanced Defense Systems Ltd, що входить в четвірку найбільших ізраїльських компаній-експортерів озброєнь, представила нову програмно обумовлену радіосистему BNET NANO. Вона розширює наявну лінійку SDR-засобів розробки та виробництва Rafael та, на думку ізраїльських інженерів, має суттєво змінити ситуацію на полі бою

Радіостанція, що виконана у новому форм-факторі розміром з долоню, має ті ж технологічні переваги, що і інші продукти лінійки BNET SDR – масштабованість, багатоканальний прийом, перевагу в спектрі частот.

Як вважають в ізраїльській компанії, BNET NANO надає новаторські можливості на полі бою на основі технологій, що розроблені Rafael - багатоканального прийому (MCR), безпрецедентній пропускній здатності мережі з точки зору швидкості передачі даних та кількості її користувачів, мінімальної затримки та підтримки "пласких" мереж ("flat" networks) із сотнями абонентів.

Читайте також: "Залізне жало": Ізраїль випробував високоточний мінометний боєприпас з лазерним наведенням і GPS (відео)
в Ізраїлі представили нову портативну SDR-радіостанцію, BNET NANO від Rafael, Defense Express
BNET NANO від Rafael виконана у новому форм-факторі розміром з долоню / Фото: Rafael

BNET когнітивно керує обмеженими ресурсами спектра, забезпечуючи безперебійний зв'язок великих військових формувань з мінімальним плануванням та ефективним використанням усього спектру радіочастот. Радіостанції з лінійки BNET впевнено забезпечують зв'язок в районах, де придушено GPS сигнали, що є типовим сценарієм на сьогоднішньому полі бою. Прилади BNET здатні виявляти перешкоди у спектрі радіочастот та уникати їх і працюють як пристрої з низкою здатністю до перехоплення чи виявлення (так званий LPI/LPD device) у щільному середовищі.

Коментуючи подію, віце–президент компанії Rafael, керівник дирекції C3I Йоав Вермут, зазначив: "Радіо BNET NANO – це значний прогрес у бік бійців та бойових платформ, що має велику вагу та матиме потужний ефект. Запатентоване Rafael рішення BNET MCR було інтегроване у невеликий форм-фактор, що дозволяє працювати з кількома групами голосового зв’язку, передачею потокових даних та відео – і це все в одному пристрої. Технологія MCR порушує парадигму одноканального радіоприймача і дозволяє одночасно приймати десятки каналів".

в Ізраїлі представили нову портативну SDR-радіостанцію, BNET NANO від Rafael, Defense Express
Як вважають в Rafael, BNET NANO надає новаторські можливості на полі бою на основі технологій, що розроблені інженерами компанії / Фото: Rafael

Своєю чергою Аміхай Декель, директор з розвитку бізнесу дирекції C3I компанії Rafael, додав: "Наше рішення, втілене в коробочці розміром з долоню солдата. Це – проривне рішення, що допоможе вирішити багато тактичних програм, які раніше мали обмеження пропускної спроможності. Ця технологія, нарешті, дозволяє збільшити пропускну здатність та забезпечити з'єднання сотень бійців та підрозділів, не обтяжуючи солдата декількома системами передачі даних, що забезпечували обмін інформацією".

На переконання представників компанії, Rafael BNET – це легкий радіоприймач, що здатен забезпечити топологію зв’язку “point-to-point and point-to-multipoint”, а також спеціальну сітчасту мережу (Mesh Network), що забезпечуватиме постійним зв’язком весь особовий склад бригади в зоні дій.

В компанії Rafael планують експонувати BNET на найближчих міжнародних оборонних виставках, включаючи AUSA, яка пройде 11-13 жовтня ц.р. у Вашингтоні (США), виставці оборонних технологій SITDEF-2021, що 26-31 жовтня пройде в Лімі (Перу); виставках FEINDEF-2021 в Іспанії, Expodefensa-2021 в Колумбії та ADEX-2021 – в Південній Кореї та інших.

Раніше Defense Express повідомляв про те, що в Туреччині презентували новий ударний міні-БПЛА, який застосовуватиме мінометних боєприпасів калібру 81 мм та 60 мм, а також про те, що турецька армія озброюється наземною безпілотною технікою та збирається озброїти БПЛА, роботів та піхоту новою міні-ракетою.

Читайте також: Ізраїль показав, як буде знищувати ракетні катери РФ своєю новітньою ракетою Sea Breaker