xcounter
#

"Залізне жало": Ізраїль випробував високоточний мінометний боєприпас з лазерним наведенням і GPS (відео)

4100
Бронетраснпортер M113 з мінометною системою Cardom
Бронетраснпортер M113 з мінометною системою Cardom

Розробка високоточного мінометного боєприпасу тривала понад 10 років. Тепер ізраїльські військові отримали можливість "перетворити" свої міномети на системи високоточного вогню

В Ізраїлі успішно завершили серію випробувань нового високоточного мінометного боєприпасу Iron Sting ("Залізне жало") з лазерним і GPS наведенням.

Подія відбулася за участі Управління оборонних досліджень і розробок Міноборони Ізраїлю, Сухопутних сил Армії оборони Ізраїлю та виробника боєприпасу Elbit Systems.

Читайте також: ​Польський Rak - як створювався та розвивається самохідний міномет
мінометний боєприпас Elbit Systems
120-мм мінометний боєприпас Iron Sting

Заключні тестування 120-мм боєприпасу для керованих мінометів відбулися на полігоні на півдні Ізраїлю. Завершення випробувань дозволяють розпочати серійне виробництво й подальше постачання системи для ізраїльських військових.

Серія випробувань проводилася з використанням об’єднаних в одну мережу мінометних систем від Elbit Systems: системи Cardom, встановленій на бронетранспортері M113, і системи Cardom spear на позашляховику Hummer 4X4.

Мінометний боєприпас Iron Sting розроблений для ураження цілей як на відкритій місцевості, так і в умовах міста, знижуючи при цьому супутню шкоду.

Оперативне використання цього боєприпасу створить революцію у наземній війні та забезпечить батальйони органічною, точною та ефективною вогневою потужністю, стверджують в Elbit Systems.

Iron Sting мінометний боєприпас
Момент влучення боєприпасу в ціль. Джерело: Elbit Systems

Отже, після десяти років досліджень та розробок, ізраїльська армія отримає сучасні боєприпаси для мінометів з лазерним та GPS наведенням, які надають військам точність стрільби, що досі була реалізована в ракетах та авіаційних боєприпасах.

Фактично використання цього боєприпасу перетворює міномет зі статичної вогневої системи у систему високоточного вогню, забезпечуючи значну зміну вогневих можливостей на тактичному рівні.

Мінометний боєприпас Iron Sting

"Технології, які надає Армії оборони Ізраїлю наша промисловість, змінюють поле бою та надають нашим силам точні та ефективні засоби. Інтеграція Iron Sting в Армію оборони Ізраїлю відповідає нашому багаторічному плану збройних сил "Тнуфа". Це також відповідає потребам армії та адаптує бойові можливості для боротьби з ворогами в умовах міста з дотриманням правових та моральних стандартів, встановлених Ізраїлем", – стверджує міністр оборони країни Бенні Ганц.

Читайте також: Туреччина розробила самохідний міномет на базі машини Ejder Yalcin