xcounter
#

Збройні Сили України покажуть своє "цифрове" та "безпілотне" майбутнє напередодні Дня захисника

3702
Парадна демонстрація перспективних роботизованих систем для ЗСУ, фото ілюстративне
Парадна демонстрація перспективних роботизованих систем для ЗСУ, фото ілюстративне

Усі заходи відбуватимуться в рамках інформкампанії, яку запустило спільно Міноборони та Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Збройні Сили України та Міноборони до Дня захисника України готують цілий комплекс заходів, присвячений перспективним векторам розвитку українського ОПК, та переозброєнню вітчизняного війська на системи озброєння нового покоління.

Зокрема, 7 жовтня на базі національного інформагентства "Укрінформ" відбудеться брифінг керівництва Міноборони України, тема – стан та перспективи "цифрової трансформації" ЗСУ, оснащення високотехнологічними зразками озброєння та військової техніки.

Читайте також: Boeing готовий опрацювати постачання в Україну F-15EX та T-7 з локалізацією складання на ДП "Антонов" - Олександр Лось
Перша "парадна" демонстрація БПЛА Bayraktar TB2 Збройних Сил України

Наступного дня "Укрінформ" прийматиме круглий стіл, присвячений переозброєнню національного війська на безпілотні літальні апарати та роботизовані комплекси.

Учасники круглого столу обговорюватимуть зокрема потенціал підприємство ОПК України по виробництву подібних систем озброєння, і також – як інші країни світу організовують переозброєння на безпілотні системи та їх використання для воєнних дій.

Перспективні роботизовані системи, які можуть бути прийняті на озброєння ЗСУ, фото ілюстративне

На 12 жовтня заплановане проведення круглого столу по темі кібероборони держави, зокрема – перспективи створення кібервійськ в структурі національних Збройних Сил.

А з 13 по 17 жовтня 2021 року в Києві, як пише АрміяInform, на Михайлівській площі пройде спеціалізована виставка "Цифрове майбутнє армії". В рамках цієї виставки буде розгорнута експозиція сучасних зразків озброєння та військової техніки, які формують обриси "армії майбутнього" для Збройних Сил України: високоточна зброя, засоби розвідки, системи зв’язку та автоматизації управління, комплекси радіоелектронної боротьби, БПЛА та роботизовані комплекси тощо.

Станція радіоелектронної боротьби Повітряних Сил України на позиції, фото ілюстративне

"Виставка проходить в умовах продовження збройної агресії з боку Російської Федерації, тому її основним акцентом є демонстрація потенціалу оборонно-промислового держави, показ інноваційних технологій, які можуть бути використані для розвитку спроможностей військ у найближчій перспективі",- наголошує АрміяInform.

Відзначається, що описані вище заходи відбудуться в рамках інформаційної кампанії, яку запускає Міноборони України спільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Але нашій країні потрібне і реальне форсування виробництва високоточної зброї, яка зокрема має утворювати собою "ракетний щит" держави
Читайте також: Олег Уруський: "Укроборонпром" підлягає демонтажу та повній ліквідації