xcounter
#

Армія США тільки зараз почала тренувати танкістів стріляти на понад 2 км

13676
M1 Abrams, ілюстративне фото від US Army
M1 Abrams, ілюстративне фото від US Army

До цього моменту американські військові тренувались так, наче воюватимуть хіба проти "Талібану"

Армія США вирішила покращити підготовку екіпажів своїх екіпажів танків M1 Abrams та бойових машин піхоти Bradley відповідно до реалій, які диктує сучасний формат бойових дій, за досвідом повномасштабної війни РФ проти України.

До цього часу американські військові тренувались використовувати свої бронемашини хіба що в тому форматі, як це диктував формат бойових дій, із яким стикалась Армія США стикалась хіба що під час бойових дій під час війни проти "Талібану" проти Афганістану. Про це йдеться в публікації порталу Task&Purpose.

Читайте також: РФ заявляє про створення таємничого УМБП під літаки і "Торнадо-С"
БМП Bradley, фото - DoD US

Як деталізують автори цього порталу, нові стандарти підготовки для екіпажів танків M1 Abrams та бойових машин піхоти Bradley Армія США вирішила запровадити, починаючи із 3-ої бронетанкової бригади.

Саме ця бригада має стати "пілотною" в тому плані, що на основі переучування її бійців передбачається формулювати шість нових таблиць бойової підготовки, на основі яких далі навчатимуть екіпажі бронемашин вцілому по американським збройним силам.

Зокрема, якщо до цього моменту американські танкісти тренувались стріляти на дистанцію максимум до 1800 метрів, то тепер – до 2400 метрів. Крім того, американські танкісти матимуть принципово інший рівень бойової підготовки.

M1 Abrams, ілюстративне фото. джерело - U.S. Army soldiers of Alpha Company, 3rd Battalion 66th Armor Regiment, Task Force 1-2, 172nd Infantry Brigade are conducting a live fire training exercise, using M1 Abrams tanks on Range 132 at Grafenwoehr Training Area, Germany, Oct. 13, 2010. MARKUS RAUCHENBERGER / 7TH ARMY TRAINING COMMAND

Якщо до цього передбачалось, що екіпаж танка має уразити 4 мішені за 2 хвилини, то тепер цей норматив скорочується до 75 секунд. Середній час однієї мішені до цього часу складав 31 секунду, але тепер американські військові розуміють, що в них насправді не буде настільки багато часу в умовах боїв проти "конвенційного" противника.

Також цікаво,що при формуванні нових таблиць для бойової підготовки американським військовим доведеться врахувати 3264 різних змінних, які можуть так чи інакше впливати на ефективність ураження тих чи інших цілей на полі бою.

Раніше Defense Express розповідав про те, що Армія США скоротилась до 452 тисяч, і це найменше з 1940 року.

Читайте також: Росіяни вважають, що по Таганрогу міг бити дрон-камікадзе "Лютий" на 1000 км, і це цікаво