xcounter
#

Неймовірно, але Армія США скоротилась до 452 тисяч, і це найменше з 1940 року

5301
БМП Bradley, фото - DoD US
БМП Bradley, фото - DoD US

При цьому американським військовим навіть потрібно "урізати" деякі структури

За підсумками 2023 фінансового року Армія США налічує всього 452 тисячі військовослужбовців на дійсній військовій службі, що є найменшим показником чисельності американського війська, починаючи з 1940 року. Таке скорочення відбулось через хронічний дефіцит кадрів та постійні спроби структурних змін всередині Армії США, котрі однак не відповідають умовам сучасної війни, які показало повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Тому новий, 2024 рік, має стати роком кардинальних змін в структурі американської армії. Про це йдеться в публікації порталу Defense News.

Читайте також: США за всю війну в 1991 році відстріляли тільки 60 тисяч снарядів, це багато що пояснює
M1 Abrams, ілюстративне фото від US Army

Автори публікації деталізують, що в плані приведення своєї чисельності та структури до нормальних показників американська армія зіткнулась одразу із двома різновекторними викликами. Перший – скоротити підрозділи, які вважає "зайвими". Другий – уникнути ситуації, яка була після завершення війни у В’єтнамі, коли багато підрозділів Армії США існували тільки "на папері", тому це по суті була "паперова армія".

Наприклад, за поточними планами Пентагону передбачається, що чисельність підрозділів ССО має бути скорочена на 3 тисячі "багнетів". Також плануються скоротити "сили ближнього бою", які створювались для антитерористичних операцій, та деякі підрозділи забезпечення.

І ці всі наміри викликали настільки гострий спротив у середовищі американських військових, що глава Пентагону Ллойд Остін був вимушений йти на перемовини, щоб напрацювати певну консенсусну позицію.

Навчання Армії США, фото ілюстративне, джерело - US Army

Від Defense Express наголосимо, що тут йдеться про Армію США саме як про одну із складових збройних сил Сполучених Штатів Америки. Якщо подивимось у довідник The Military Balance 2023, то побачимо, що там чисельність збройних сил США вказана в 1,36 мільйона осіб, із яких безпосередньо на Армію США (US Army) припадало 464 тисячі осіб, на ВМС (US Navy) – 364,3 тисячі осіб, ВПС США (US Air Force) – 325,1 тисяч осіб, Корпус морської піхоти – 174,55 тисяч осіб.

Але з іншої сторони, ми можемо співставити вказану чисельність Армії США «на папері» в 464 тисячі особи та фактичну чисельність на 12 тисяч «багнетів» менше. Що заодно ілюструє масштаб описаних вище проблем в структурі американського війська.

Раніше ми розповідали також про те, що США раніше мали досвід, коли снаряди треба десятками тисяч за раз, але про це "забули".

Читайте також: РФ для захисту енергетичних об’єктів від дронів протестувала модернізований "Серп"