xcounter
#

Армія США перекидає в Європу два підрозділи, їх зброя - ракетні установки та засоби кібер-війни

6866
До складу цих двох дивізіонів входитимуть близько 500 військовослужбовців
До складу цих двох дивізіонів входитимуть близько 500 військовослужбовців

Додаткові підрозділи американської армії базуватимуться в німецькому місті Вісбаден

Армія Сполучених Штатів Америки перекидає до Європи два додаткові підрозділи, котрі мають назву Multidomain Task Force and a Theater Fires Command (MDTF), котру можна перекласти як "підрозділи різновимірної війни".

Як пише портал Defence News, ці два дивізіони будуть розміщені в німецькому місті Вісбаден, їх чисельність – майже 500 військовослужбовців, разом із якими прибудуть 750 членів їх сімей.

Читайте також: Збройні Сили України готують до літніх стрільб гігантські САУ "Піон": як виглядає цей процес
Вивантаження американських ракетних установок HIMARS із транспортного літака С-17, фото ілюстративне

Відомо, що ці підрозділи матимуть різнородне озброєння: ракетні установки M142 HIMARS, що можуть зокрема запускати тактичні ракети ATACMS, дальність стрільби залежно від модифікації – від 160 до 300 км. Також – засоби радіоелектронної боротьби та кібер-війни, системи протиповітряної оборони та розвідки.

Армія США шукає "нетрадиційні" засоби посилити вогневу міць свого контингенту в Європі

Ця звістка цілком вкладається в канву поточного загострення безпекової ситуації в Європі, яку спричинило нарощення угрупування військ РФ біля кордонів України.

Однак, як стверджує Defence News, формування цих дивізіонів почалось ще у вересні 2020 року, і тут мотивом начебто став успішний досвід дій аналогічних MDTF в регіоні Азії.

Поки що сили НАТО стримують можливу агресію Кремля у тому числі й завдяки своїм літакам радіотехнічної розвідки, що уже викрили всі позиції російських військ на кордоні з Україною
Читайте також: На Балканах неспокійно: армія Сербії почала масштабні маневри