xcounter
#

Андрій Таран: "мілітаризація" інформаційного простору від РФ має на меті залякати населення України

1248
Очільник МОУ вважає, що кремлівські стратеги активують старий сценарій про "радіостанцію у Гляйвіці"
Очільник МОУ вважає, що кремлівські стратеги активують старий сценарій про "радіостанцію у Гляйвіці"

Відповіддю має бути прискорення інтеграції України в НАТО, посилення санкцій проти РФ та більш тісна співпраця із партнерами в оборонній сфері, зокрема по обміну розвідувальною інформацією

Мілітаризація інформаційного простору від Російської Федерації, зокрема публікація відео про перекидання ешелонів до кордонів України та заяви про відновлення бойових дій, має на меті посіяти паніку серед населення України та залякати світову спільноту.

Таку заяву зробив міністр оборони України Андрій Таран.

Читайте також: Українські гелікоптери Мі-8 отримають нові системи Elbit Systems для захисту від ворожих ПЗРК
Армія РФ зараз проводить масштабні "контрольні перевірки" військ, які можуть бути насправді елементами воєнних приготувань проти України

За його словами, справжні цілі, які переслідує РФ нарощенням військової присутності поблизу кордону України та на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, може бути посилення тиску на Україну з метою примушення до поступок у переговорному процесі.

Також – демонстрація у тому числі й провідним державам Заходу готовності до застосування збройної сили щодо України.

РФ почала масштабні навчання своїх десантних військ: до маневрів залучено 30 тисяч бійців, у той час як загальна чисельність цього року військ складає всього 45 тисяч багнетів

Приводом для поновлення активної збройної агресії РФ проти України, наголошує Міністр оборони України, може стати як спровоковане загострення обстановки в районі конфлікту, так і звинувачення України у порушенні прав російськомовних чи фейкових громадян РФ, що отримали паспорти на окупованому Донбасі.

Водночас, активізація збройної агресії РФ проти України є можливою виключно за умов прийняття відповідного політичного рішення на найвищому рівні у Кремлі.

Але на такий варіант в України є своя відповідь: 17 розгорнутих бригад Сухопутних військ ЗСУ

Відповідно, щоб стримати можливу агресію Кремля, Україні слід наполягати на посиленні санкційного режиму проти РФ, і також – посилення співпраці із країнами-партнерами в питаннях оперативного обміну розвідувальними даними, зокрема в районі Чорного моря.

І найголовніший елемент - Україна має наполягати на прискоренні виконання рішення Бухарестського саміту НАТО, прийнятого ще в 2008 році, щодо нашого членства в Альянсі, вважає очільник оборонного відомства України.

Нещодавно черговий етап державних випробувань пройшов розвідувальний корабель ВМС України "Сімферополь"

На його думку, отриманий минулого літа Україною статус Партнера НАТО із розширеними можливостями є свідченням прогресу, який за 7 років пройшла України на шляху до євроатлантичної інтеграції. Отримання Плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі в цьому році може стати головним елементом продовження цього процесу. І саме це має бути першочерговим пріоритетом політичного керівництва нашої держави для зміцнення обороноздатності України.

"Євроатлантична інтеграція є запорукою суверенітету і територіальної цілісності України. Від такого рішення виграють як Україна, так і НАТО", - наголосив Андрій Таран.

А тим часом, НАТО почало навчання Defender Europe-2021, під час яких будуть відпрацьовуватись дії в районі Калінінграду та ізоляцію тимчасово окупованого Криму
Читайте також: Захід та США мають збити мілітарний угар Кремля: рекомендації з Америки для захисту України