xcounter
#

Американські спецпризначенці тренуються захищати Аляску та радари ПРО від РФ та Китаю

1216
Бійці американських ССО захищають загоризонтну РЛС на Алеутських островах, фото ілюстративне
Бійці американських ССО захищають загоризонтну РЛС на Алеутських островах, фото ілюстративне

Американські військові передбачають, що за гіпотетичного конфлікту між США та Китаєм чи РФ на Тихому океані полем битви стануть навіть віддалені Алеутські острови. Тому – уже наперед відпрацьовують захист системи протиракетної оборони на Алясці

Сили спеціальних операцій США проводять навчання по захисту острова Шемя, що входить до складу Алеутських островів, пише портал The Drive.

Під час цих навчань спецпризначенці із складу Командування спеціальних операцій на Півночі (SOCNORTH) тренувались знищувати низьколетючі малорозмірні цілі та бійців ССО противника, які можуть атакувати Алеутський архіпелаг або навіть Аляску.

Читайте також: РФ планує збудувати мережу "арктичних" РЛС "Резонанс-Н" на Далекому Сході
Як свідчить цей фрагмент карти, острів Шемя знаходиться доволі близько до російського острову Камчатка, що виступає базою для сил Тихоокеанського флоту РФ

Острів Шемя для оборони півночі США має стратегічне значення – на цьому острові розташована загоризонтна РЛС AN/FPS-108 Cobra Dane, яка входить до складу системи протиракетної оборони.

На острові Шемя також розташовано летовище та інші елементи аеродромної інфраструктури, які дозволяють приймати та обслуговувати важкі транспортні літаки та стратегічні бомбардувальники.

За сценарієм навчань, повітряну підтримку захисникам Алеутських островів надають винищувачі CF-18 ВПС Канади

Острів Шемя мав стратегічне значення для США під час "Холодної війни", як передовий форпост оборони проти СРСР.

Зараз же американські військові також допускають, що Шемя може стати полем битви при гіпотетичному конфлікті між США та Китаєм чи РФ на Тихому океані.

Сили спеціальних операцій США тренуються захищати Алеутські острови та Аляску від можливої атаки РФ чи Китаю, фото з відкритих джерел

Відповідно, загоризонтна РЛС та інші об’єкти на цьому острові можуть у випадку "великої війни" зазнати або удару крилатими ракетами, або ж удару від диверсійних груп противника. Сили спеціальних операцій США в цьому регіоні готуються саме до другого сценарію.

Цьому зокрема присвячені навчання NORAD Noble Defender, що зараз відбуваються на Алясці.

Сили спеціальних операцій США тренуються захищати Алеутські острови та Аляску від можливої атаки РФ чи Китаю, фото з відкритих джерел
Читайте також: "Антонов" доставить на Гуам гвинтокрил Sea Lynx німецьких ВМС