xcounter
#

РФ планує збудувати мережу "арктичних" РЛС "Резонанс-Н" на Далекому Сході

1124
Росіяни мають три таких загоризонтних РЛС в Арктиці, ще дві – продали на експорт
Росіяни мають три таких загоризонтних РЛС в Арктиці, ще дві – продали на експорт

Першу станцію "Резонанс-Н" планують розгорнути на Сахаліні, усі п’ять запланованих РЛС мають бути збудовані до 2027 року

Міністерство оборони Російської Федерації прийняло рішення розгорнути п’ять загоризонтних радіолокаційних станцій "Резонанс-Н" на Далекому Сході.

Про це стало відомо під час оборонного форуму "Армия-2021", пише портал Air Recognition із посиланням на російське ТАСС.

Читайте також: Російська присутність і амбіції в Арктиці. Ч.1
В одному кадрі - російська загоризонтна РЛС "Резонанс-Н" на бойовому чергуванні в Арктиці та винищувач МиГ-31Б

Відомо, що першу таку РЛС "Резонанс-Н" планують розгорнути на Сахаліні, місця для розгортання інших чотирьох таких станцій – ще визначаються.

Однак постановка усіх п’яти"Резонанс-Н" на бойове чергування на Далекому Сході РФ має відбутись до 2027 року.

РФ системно посилює свою протиповітряну оборону в Арктиці, фото ілюстративне

Російські військові заявляють, що їх станції "Резонанс-Н" здатні виявляти літаки-"стелс" та цілі, що рухаються із гіперзвуковою швидкістю на відстанях від 600 до 1200 кілометрів, та на висоті до 100 кілометрів.

РФ уже розгорнула три радіолокаційні станції "Резонанс-Н" в Арктичному регіоні, найновіша – була розгорнута в 2019 році на Новій землі та введена у склад 45 армії протиповітряної оборони Північного флоту РФ. До кінця 2021 року в Арктиці російські військові планують розгорнути ще дві РЛС "Резонанс-Н".

Як стверджують росіяни, на фото - одна із складових РЛС "Резонанс-Н" в "експортному" виконані, що була продана Алжиру

За деякими даними, по одній станції "Резонанс-Н" в "експортній" версії РФ протягом п’яти останніх років продала в Алжир та Іран.

Нагадаємо, як розповідав Defense Express, до 2024 року РФ планує в окупованому Криму збудувати та поставити на бойове чергування під Севастополем загоризонтну РЛС "Воронеж", котра має стати елементом російської системи попередження про ракетний напад.

Російська загоризонтна РЛС типу "Воронеж", фото ілюстративне
Читайте також: Російська присутність і амбіції в Арктиці. Ч.2