xcounter
#

РФ у окупованому Криму починає створення надгоризонтної РЛС типу "Воронеж" з оглядом на 6 тисяч км

РЛС типу "Воронеж"
РЛС типу "Воронеж"
1647

РЛС "Воронеж" є елементом російської системи попередження про ракетний напад

Проект створення в окупованому Криму надгоризонтної РЛС типу "Воронеж" отримав "зелене світло". За повідомленням російських ЗМІ з посиланням на власні джерела, вся документація об’єкту пройшла погодження, а роботи розпочнуть "вже найближчим часом".

Про плани розгортання на анексованому півострові цієї РЛС очільник повітряно-космічних сил РФ повідомив ще влітку 2020 року, оголосивши, що вона буде побудована під Севастополем до 2024 року.

Читайте також: ​Український потенціал у сфері РТР: нові часи – нові підходи
РЛС
"Воронеж" забезпечує огляд до 6 тис км

Зазначимо, що станції типу "Воронеж" дозволяють виявляти повітряні та космічні об'єкти та входять у систему попередження про ракетний напад.

Публічні ТТХ РЛС "Воронеж" та сектори огляду РЛС СПРН РФ

"Воронеж" має замінити застарілу РЛС "Днепр", яка була побудована у 1975 році та забезпечувала огляд на дальність до 3 тисяч км та у напрямі південної Європи, Північної Африки та країн Близького Сходу.

РЛС
РЛС "Днепр" поблизу Севастополя

Проте у 2009 році РФ ввела в експлуатацію "Воронеж" в Армавірі Краснодарського краю, яка взяла на себе ці функції, а РЛС "Днепр" була виведена з експлуатації. Ця РЛС, як декларують у РФ, має значно ширші можливості огляду до 6 тисяч км.

Водночас зараз невідомо чи буде нова РЛС "Воронеж" повністю дублювати напрям дії станції в Армавірі, або націлений в іншій сектор.

Читайте також: Кораблі ФСБ РФ намагались спровокувати ВМСУ біля Керченської протоки: "Гюрзи-М" дали гідну відсіч