xcounter
#

​Всупереч ембарго – в Туреччині провели випробування морської гармати, Ердоган оцінив (відео)

2992
В Туреччині провели випробовування 76-мм морської гармати / Фото: MKE A.Ş.
В Туреччині провели випробовування 76-мм морської гармати / Фото: MKE A.Ş.

Туреччина системно поєднує зусилля державного та приватного сектору, аби зменшити свою залежність від імпорту корабельних систем озброєння

Турецька Корпорації механічної та хімічної промисловості MKE A.Ş. (тур. - MAKİNE ve KİMYA ENDÜSTRİSİ A.Ş; англ. - Machinery Chemical Industry), що контролюється міністерством національної оборони Турецької Республіки, провела випробовування 76-мм морської гармати. Про це повідомляють турецькі ЗМІ.

Читайте також: Туреччина впевнено нарощує експорт оборонної продукції, який може досягти в цьому році 3 млрд доларів США

Випробування пройшли в присутності міністра оборони Хулусі Акара. На подію також відреагував президент Туреччини Таїп Реджеп Ердоган – він дав високу оцінку проекту розробки вітчизняної корабельної артилерійської установки, що відбулось на тлі обмежень в закупівлі, що наразі відчувають в Туреччині.

В Туреччині провели випробування нової 76-мм морської гармати, MKE A.Ş., Defense Express
На випробовуваннях вітчизняної 76-мм морської гармати було присутнім воєнне керіництво Туреччини

Цього разу вогневі випробування проходили на полігоні Карапинар в турецькій провінції Конья. За ними спостерігали міністр національної оборони Туреччини генерал Хулусі Акар, голова Генштабу ЗС Туреччини генерал Яшар Гюлер, командувач сухопутних військ Туреччини генерал Муса Авсевер, командувач ВМС Туреччини адмірал Аднан Озбал, командувач ВПС Туреччини генерал Хасан Кючюкак'юз.

Стрільби проводились на суші в рамках процесу випробувань. З гармати вистрілили десять разів за сім секунд. Ця гармата буде використовуватися для стрільби чергами, тому ці випробування важливіші за попередні випробування, які вперше пройшли 8 листопада ц.р.

Ця корабельна артилерійська установка вітчизняного виробництва, яка оснащена турецькою електронною системою управління вогнем, має посилити військово-морські сили Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у відеозверненні до учасників програми розробки систем морської артилерії, що реалізується під керівництвом MKE A.Ş., висловив надію на успіх вогневих випробувань нових систем, наголосивши, що корабельна артилерія є важливим компонентом морської могутності кожної країни, особливо у періоди конфліктів. "Наша країна, зокрема, в останній період зіткнулася з серйозними викликами у питанні придбання оборонної продукції. Це стосується як ціни, так і термінів постачання. Задіяні офіційні ембарго та негласні обмеження", - сказав президент.

Ердоган зазначив, що у рамках ініціатив, спрямованих на мінімізацію залежності від імпорту оборонної продукції, ОПК Туреччини близько року тому включив до переліку розробок корабельну артилерію. "Туреччина прагне повністю усунути залежність від закупівлі комплексів корабельної артилерії", - сказав президент Туреччини.

В Туреччині провели випробування нової 76-мм морської гармати, MKE A.Ş., Defense Express
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган: "Туреччина прагне повністю усунути залежність від закупівлі комплексів корабельної артилерії"

Президент Туреччини також назвав проект розробки корабельної артилерійської установки черговим успішним виявом співпраці державного та приватного оборонних секторів.

"Завдяки спільним зусиллям Головного управління машинобудування, хімічної промисловості Туреччини, оборонних верфей та компаній İğrek Makine, ANZATSAN Mühendislik, ERMAKSAN Teknoloji, наша країна досягла серйозних успіхів. Роботи проводилися під патронажем Міністерства промисловості та технологій Туреччини, що дозволило створити артилерійську установку для потреб ВМС у рекордно стислий термін – 12 місяців", - зазначив Реджеп Тайіп Ердоган.

Він також наголосив, що Туреччина входить до небагатьох країн, яким по силах виробляти подібні види озброєння.

"Дальність ураження корабельної гармати – 16 км. Наш флот став сильнішим завдяки новому озброєнню, яке може робити 80 пострілів за хвилину в 5 різних режимах стрільби", - відмітив президент Туреччини.

В Туреччині провели випробування нової 76-мм морської гармати, MKE A.Ş., Defense Express
Дальність ураження нової турецької 76-мм морської гармати корабельної гармати – 16 км, темп стрільби - до 80 пострілів на хвилину / Фото: MKE A.Ş.

Раніше Defense Express писав, що Туреччина впевнено нарощує експорт оборонної продукції, який може досягти в цьому році 3 млрд доларів США.

Читайте також: В Туреччині створили та закуповують власну логістичну вантажівку Derman (відео)