xcounter
#

В Туреччині створили та закуповують власну логістичну вантажівку Derman (відео)

2207
Автомобіль логістичного забезпечення Derman 8×8 від турецької компанії Koluman Automotive / Фото: armyrecognition.com
Автомобіль логістичного забезпечення Derman 8×8 від турецької компанії Koluman Automotive / Фото: armyrecognition.com

Під час відвідування турецької компанії-виробника автомобілів Koluman Automotive голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки (тур. - Savunma Sanayii Başkanlığı, SSB) Ісмаіл Демір підписав контракт на постачання броньованих транспортних засобів логістичного забезпечення Derman 8×8, в рамках проекту постачання автомобільних контейнеровозів з колісною формулою 8×8

Згідно з контрактом, 65 контейнерних транспортних засобів з колісною формулою 8×8 стануть важливою матеріально-технічною підтримкою для потреб командування сухопутних військ ЗС Туреччини.

IDEF-2021, Defense Express, В Туреччині створили та закуповують власну логістичну вантажівку Derman, Ісмаїл Демір
Голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаіл Демір за кермом Derman 8×8 під час відвідування компанії Koluman Automotive / Фото: Twitter-аккаунт Ismail Demir

"Ми підписали контракт з компанією KOLUMAN у Мерсіні. 65 контейнерних транспортних засобів, які стануть важливою матеріально-технічною підтримкою в рамках потреб КСВ у броньованій бойовій техніці підтримки, будуть вироблятися за рахунок внутрішніх і національних ресурсів. Найкращі побажання!", - написав Ісмаіл Демір в своєму аккаунті в Twitter.

Читайте також: Знищуватимуть наземні та надводні цілі: В Туреччині повітряну мішень обернули на дрон-камікадзе (відео)

Своєю чергою, голова правління компанії Koluman Automotive Каан Салтік на 4-му Стамбульському економічному саміті заявив, що перші поставки бронеавтомобіля логістичної підтримки DERMAN 8×8 почнуться в 2021 році.

За якою вартістю будуть закуплені транспортні засоби, що передбачені контрактом, не розголошується.

IDEF-2021, Defense Express, В Туреччині створили та закуповують власну логістичну вантажівку Derman
Тягач трейлерів для перевезення танків DERMAN 8×8 експонувався на Міжнародній виставці обоорнної прромисловості IDEF-2021 / Фото: armyrecognition.com

В компанії націлені і надалі просувати цей автомобіль на внутрішній ринок, що наразі переважно сформований потребами збройних сил Туреччини (SSB бере участь у тендері на 476 автомобілів). Також тут розглядають можливість постачання DERMAN 8×8 до інших країн, в першу чергу – до країн-членів НАТО.

Наприкінці 2015 року Koluman Automotive розпочала дослідження та розробки в рамках створення транспортного засобу логістичного забезпечення 8x8 з броньованою кабіною. Броньований автомобіль матеріально-технічної підтримки Derman 8x8 був представлений наприкінці 2018 року. Виробнича інфраструктура компанії Koluman Automotive дозволяє відповідати вимогам розробки та виробництва вантажівок та тягачів з колісною формулою 8x8 для збройних сили Туреччини та армій країн-членів НАТО для їх подальшого використання у складі різних спеціалізованих систем.

IDEF-2021, Defense Express, В Туреччині створили та закуповують власну логістичну вантажівку Derman
Варіанти застосування платформи DERMAN 8×8

Зокрема, Derman 8x8 може використовуватись для перевезення бронетехніки та боєприпасів, переміщення командних пунктів та різного роду пунктів управління, евакуації пошкоджених або несправних транспортних засобів.

Автомобіль здатний перевозити до 32 тонн.

IDEF-2021, Defense Express, В Туреччині створили та закуповують власну логістичну вантажівку Derman
Габарити платформи DERMAN 8×8

Відомо, що Derman 8x8 оснащений дизельним двигуном потужністю 517 кінських сил, та 16-ступінчастою повністю автоматичною коробкою передач, які забезпечують автомобілю максимальну швидкість у 110 км/год.

Автомобіль завдяки двом поворотним переднім мостам має високу керованість і мобільність і здатен долати рови шириною до 140 см, вертикальні перешкоди висотою 40 см, а також броди глибиною до 75 см.

IDEF-2021, Defense Express, В Туреччині створили та закуповують власну логістичну вантажівку Derman
DERMAN 8×8 у варіанті для проходження ходових випробувань

Derman 8x8 також здатен долати схили крутизною до 60% і забезпечує стійкість на бічних схилах у 30%.

Раніше Defense Express писав, що в Туреччині повітряну мішень обернули на дрон-камікадзе, а також про стан та перспективи військово-технічного співробітництва України та Туреччини

Читайте також: Замість міномета: в Туреччині презентували новий ударний міні-БПЛА (відео)