xcounter
#

Війна в Україні підштовхнула Британію розпочати роботу над своїм майбутнім цифровим танком Challenger 3

4360
Війна в Україні підштовхнула Британію розпочати роботу над своїм майбутнім цифровим танком Challenger 3

Британці запевняють, що цей танк буде "найсмертоноснішим танком у Європі"

Велика Британія, чисельність танків якої постійно скорочується після закінчення "Холодної війни", розпочала роботу над своїм основним бойовим танком нового покоління Challenger 3.

Цікаво, що якщо раніше Британія хотіла й зовсім відмовитися від танків, то ситуація у Східній Європі – війна України з рашистськими окупаційними військами – призвела до того, що акцент знову робиться на бронетанкову складову, розповідають у виданні The War Zone.

Читайте також: На DSEI в Лондоні показали Challenger 3 – "найбільш боєздатний танк у Європі"

Очікується, що 148 модернізованих танків Challenger 2 мають забезпечити збереження цих можливостей як мінімум до 2040 року.

Прототип Challеnger 3
Прототип Challеnger 3 на демонстраційних випробуваннях башти, Німеччина

Разом з тим, 24 березня цього року на заводі Armstrong Works, що в Ньюкаслі, відбулася церемонія різки сталі, присвячена початку робіт з модернізації Challenger 3.

Саме на цьому об’єкті генеральний підрядник Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) разом з субпідрядником Pearson Engineering виготовляють нові башти для Challenger 3.

Зазначається, що абсолютно нові башти стануть найбільш важливою частиною оновлення – завдяки підсистемам башти цей танк стане основним цифровим бойовим танком з підтримкою мережі, а також з "найбільш смертоносними можливостями, покращеною живучістю, а також можливостями спостереження світового рівня".

Читайте також: Британські танки Challenger 3 отримають приціли нового покоління