xcounter
#

Британські танки Challenger 3 отримають приціли нового покоління

2279
Британський танк Challenger 3
Британський танк Challenger 3

У Thales UK наголошують на тому, що цей контракт "має захистити ключові виробничі навички у країні" та підтримати не тільки сотні інженерів та техніків, але й учнів, що наразі проходять навчання

Компанія Thales UK (базується в Шотландії) отримала субконтракт на суму 121,5 млн дол (90 млн фунтів стерлінгів) на постачання прицілів нового покоління для модернізованого основного бойового танка (ОБТ) Challenger 3 британської армії, повідомляє видання EDR Magazine.

Контракт був підписаний RBSL і Thales у присутності державного секретаря Шотландії на об'єкті Thales у Глазго, де виконуватиметься більшість робіт з інтеграції.

Читайте також: Велика Британія починає модернізацію своїх танків: чи відстане "Краб" від Challenger 3
Challenger 3 на виставці DSEI
Challenger 3 на виставці DSEI у Лондоні, 2021 рік

Контракт передбачає постачання прицілів для командира та навідника основного бойового танка. Thales також має поставити систему обробки сигналів (SPS), яка, серед усього, забезпечить можливості глобального пошуку та виявлення.

Challenger 3
Наразі армія Великої Британії має 227 танків Challenger 2. У травні 2021 року був підписаний контракт на модернізацію 148 цих танків до версії Challenger 3

Нові приціли дозволять екіпажу спостерігати за полем бою вдень та вночі. Система підвищить дальність огляду та деталізацію картинки, а також забезпечить високу точність ідентифікації цілі, супровід, цифрове зображення та дальність стрільби.

Ці приціли будуть адаптовані відповідно до специфікацій танка Challenger 3 (детальніше про цю модернізацію Defense Express розповідав в окремому матеріалі) і частиною ширшої програми модернізації вартістю 1,079 млрд доларів (800 млн фунтів стерлінгів), оголошеною RBSL та Міністерством оборони Великобританії у травні 2021 року.

Rheinmetall робить ставку на тотальну
Rheinmetall під час модернізації танка робить ставку на тотальну "цифру"

Крім того, цей контракт на модернізовані приціли має захистити ключові виробничі навички у Великій Британії та підтримати 700 кваліфікованих інженерів та техніків, що базуються у Глазго, у тому числі 30 учнів, які наразі проходять навчання.

Читайте також: ​Challenger 3 за 1 мільярд доларів: Британія оновлює свій основний бойовий танк