xcounter
#

На DSEI в Лондоні показали Challenger 3 – "найбільш боєздатний танк у Європі"

3331
Базова версія танків Challenger 2
Базова версія танків Challenger 2

Контракт на модернізацію 148 танків Challenger 2​ вартістю 1 млрд доларів був підписаний у травні 2021 року

Спільне німецько-британське підприємство Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) на виставці DSEI в Лондоні продемонструвало нову версію основного бойового танка Challenger 3 (демонстраційний зразок), який, за словами компанії, "буде найбільш боєздатним танком у НАТО", повідомляє видання Defence Blog.

Читайте також: Танки Т-80 ЗСУ вперше в цьому році "відстрілялись" за допомогою БПЛА
Challenger 3
Challenger 3 на виставці DSEI

Так, за задумом розробників, цьому має сприяти передусім "цифровізація" танку (заміна всіх аналогових систем на цифрові), що дозволяє інтегрувати машину до єдиних автоматизованих систем управління.

Як заявляють у RBSL, оновлений Challenger буде мати новий рівень летальності, підвищену живучість, а також можливості спостереження та виявлення цілей світового класу.

Challenger 3
Оновлений Challenger буде "цифровим"

Демонстраційний зразок також оснащений комбінацією активних та пасивних елементів захисту, щоб продемонструвати, як критично важливі можливості майбутнього будуть виглядати на цьому танку.

Нагадаємо, контракт на модернізацію 148 танків Challenger 2 був укладений 7 травня цього року – його вартість становила 1 млрд доларів. Про те, яким має бути оновлений танк, Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: Сербія розробляє "бікаліберний" легкий танк на базі "Гвоздики": хто буде покупцем